Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Zwitserland

Autoverhuur Zwitserland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Zwitserland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Zwitserland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Zwitserland informatie

Auto huren Zwitserland
Auto huren Zwitserland

Wet- en Regelgeving

In Zwitserland rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 80 km/u, op autowegen 100 km/u en op autosnelwegen 120 km/u. Houdt u zich aan deze maximumsnelheden, want de boetes voor te hard rijden in Zwitserland zijn hoog. Rijdt u 15 km/u of meer te hard, dan wordt uw rijbewijs meteen ingenomen.

Voor het rijden op de Zwitserse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. Dat kunt u kopen bij de grens, bij tankstations, of online. Voor de Sint Bernhardtunnel wordt extra tol geheven. Alle informatie over de tolwegen en – tarieven vindt u op de website Autobahnen.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar moet u extra veiligheidsvoorzieningen treffen, aangepast aan hun gewicht en lengte.

De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren en mag niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben.

Zwitserland is een land van bergen, en op bergwegen moet u altijd uw snelheid laag houden. Zo moet u in de bochten binnen zes meter stil kunnen staan. Verder moet u de claxon gebruiken voordat u een scherpe of onoverzichtelijke bocht inrijdt. ’s Nachts gebruikt u lichtsignalen. Als u parkeert op een steile helling moet u de wielen van de auto blokkeren met wielblokken of andere voorwerpen. Op wegen met een gele markering mag u niet parkeren.

Op sommige bergwegen is het gebruik van sneeuwkettingen verplicht. Dat wordt aangegeven met een rond blauw bord waarop een band met sneeuwketting staat afgebeeld. Sneeuwkettingen monteert u op de aandrijfwielen. Met sneeuwkettingen mag u niet harder rijden dan 50 km/u.

Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Als twee auto’s elkaar niet kunnen passeren moet het dalend verkeer terugrijden, tenzij het stijgende voertuig zich dicht bij een uitwijkplaats bevindt. Zware voertuigen als vrachtwagens en bussen hebben in de praktijk voorrang op lichtere voertuigen. Zogeheten postbussen (gele bussen voor personenvervoer) hebben altijd voorrang.

Anti-radarapparatuur is verboden in Zwitserland. Dat geldt ook voor navigatiesystemen met flitspaalsignalering. Controleer of uw navigatiesysteem zo’n signalering heeft. Als de Zwitserse politie dit ontdekt krijgt u niet alleen een hoge boete maar wordt uw apparatuur ook in beslag genomen.

In Zwitserland moet u een gevarendriehoek in de auto meevoeren, die bovendien binnen handbereik van de bestuurder moet liggen (dus niet in de kofferbak).

Tips autohuur Zwitserland

Rijden door de Zwitserse Alpen levert adembenemende vergezichten op. De route over de Sint-Gotthard pas is erg bekend, maar ook vrij druk met mensen die van het landschap willen genieten. Ook indrukwekkend is de Furka pas, tussen Gletsch en Andermatt. Onderweg ziet u onder meer de gletsjer die de rivier de Rhône voedt. De Bernina pas tussen St. Moritz en Tirano is spectaculair, maar rijdt daar voorzichtig over de sterk kronkelende weg!

Op de website My Switzerland vindt u veel informatie over de mooiste gebieden van Zwitserland, en ook een actueel weerbericht.