Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Zweden

Autoverhuur Zweden

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Zweden hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Zweden. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Zweden informatie

Auto huren Zweden
Auto huren Zweden

Wet- en Regelgeving

In Zweden rijdt men rechts. Over het algemeen gelden de volgende snelheidslimieten: binnen de bebouwde kom 50 km/u (bij scholen 30 km/u), buiten de bebouwde kom 70 km/u, op autowegen (Motortrafikled) 90 km/u en op snelwegen (Motorväg) 110 km/u, tenzij anders aangegeven.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen kleiner dan 1.35m moeten in een kinderzitje of op een aan hun lengte en gewicht aangepast kussen zitten.

In Zweden wordt streng gecontroleerd op alcoholgebruik door bestuurders. De limiet is 0,2 promille, wat betekent dat u al na één glas alcoholische drank niet meer achter het stuur mag. Het is beter om helemaal geen alcohol te drinken als u nog moet autorijden.

De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren.

Uw auto moet altijd verlichting voeren, ook overdag. Bij de meeste auto’s in Zweden gaat het dimlicht automatisch aan als u de auto start. Van 1 oktober tot 30 april zijn winterbanden verplicht als u op besneeuwde of gladde wegen rijdt.

Let op bij het inhalen van vrachtwagens. Die mogen in Zweden ruim 25 meter lang zijn, veel langer dan in de rest van Europa, zonder dat ze een speciaal bord voeren.

Auto’s die in Zweden staan geregistreerd (dus ook huurauto’s) moeten in het centrum van Stockholm belasting betalen. De belasting wordt elektronisch geheven op werkdagen van 06.30 – 18.30.

Op de website Vägverket vindt u uitgebreide informatie over de Zweedse verkeersregels.

In de centra van grotere steden kunt u vaak alleen betaald parkeren, behalve op zondag wanneer parkeren meestal gratis is. De regels staan altijd duidelijk aangegeven. Van de website Vägverket kunt u een brochure downloaden over de Zweedse parkeerregels. In die brochure staat ook een uitleg over wat diverse parkeerborden betekenen.

In de uitgestrekte bossen van Zweden en op landelijke wegen – vooral in de meer noordelijke gebieden – moet u bedacht zijn op overstekend wild. De helft van alle ongelukken in Zweden wordt hierdoor veroorzaakt! Met name bij schemering zijn grote dieren als elanden actief. Als u onverhoopt een dier aanrijdt, moet u de politie inlichten. Als het dier gewond het bos is ingevlucht, dient u ook de plaats te markeren. Dit is bedoeld om het dier terug te kunnen vinden.

Tips Autohuur Zweden

Zweden heeft veel te bieden: van shoppen in de grote steden tot uitgestrekte bossen, schitterende meren en de mogelijkheid om actieve vakanties te vieren. Op de site Visit Sweden heeft u een grote keuze uit brochures over regio’s, attracties en bezienswaardigheden. Alle brochures zijn te bestellen of te downloaden.

Voor architectuurliefhebbers is de route van Stockholm naar Helsingborg aan te bevelen. Het oude, pittoreske centrum van de Zweedse hoofdstad moet u beslist gezien hebben. Als u via de E4 naar Linköping rijdt kunt u daar de kathedraal en het kasteel bewonderen. Verder naar het zuidwesten komt u in het mooie Jonköping, dat ook nog eens fraai aan het Vatternmeer ligt, het op een na grootste meer van Zweden.