Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Zuid-Afrika

Autoverhuur Zuid-Afrika

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Zuid-Afrika hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Zuid-Afrika. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Zuid-Afrika informatie

Auto huren Zuid-Afrika
Auto huren Zuid-Afrika

Wet- en Regelgeving

In Zuid-Afrika rijdt men links. Binnen de bebouwde kom geldt over het algemeen een snelheidslimiet van 60 km/u, buiten de bebouwde kom mag u 100 km/u rijden en op snelwegen 120 km/u. Vooral in en rond de grotere steden wordt veel gecontroleerd op overtredingen van de snelheidslimiet.

Op de meeste snelwegen tussen de grote steden wordt tol geheven. Meer informatie over tolwegen en –tarieven op de website van de National Roads Association. Op die website vindt u ook informatie over onder meer wegcondities, wegwerkzaamheden en een routeplanner.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet op de voorbank.

In Zuid-Afrika mag u geen auto besturen als u meer dan 0,5 promille alcohol in uw bloed hebt. Ook mag een bestuurder uitsluitend hands-free telefoneren.

Het is verstandig om de deuren te vergrendelen, zodra u bent ingestapt. Carjacking is geen onbekend fenomeen in Zuid-Afrika! Reageer niet op mensen die voorwenden een probleem te hebben of die aangeven dat er iets mis zou zijn met uw auto. Hun enige doel is dat u de deur ontgrendelt of zelfs uitstapt.

Reken er niet te veel op dat andere weggebruikers de verkeersregels respecteren. Rij dus voorzichtig en wees bedacht op bestuurder die vanuit een onverwachte richting komen. Als u bij een verkeerslicht groen licht heeft, betekent dat niet dat het kruisende verkeer gestopt is!

Als u lange tochten onderneemt door landelijke gebieden, verzeker u ervan dat u voldoende brandstof heeft. Het eerstvolgende tankstation kan ver weg zijn. Bij de tankstations zal een pompbediende uw tank vullen. Voor deze service verwacht hij wel een fooitje.

Rij niet te hard op gravelwegen en verminder zeker uw vaart bij inhalend of tegemoetkomend verkeer, omdat u tijdelijk het zicht ontnomen wordt door opwaaiend stof.

Uitgebreide informatie over de Zuid-Afrikaanse verkeersregels, veiligheid op de weg en nog veel meer op de website Arrive Alive.

Tips Autohuur Zuid-Afrika

De website van de Britse krant The Independent heeft een uitgebreide beschrijving van de zogeheten Garden Route in de Westelijke Kaapprovincie. U rijdt door zogeheten ‘bush land’ en onderweg kunt u wild zien en natuurparken bezoeken.

Op de site van het Zuid-Afrikaanse Verkeersbureau vindt u links naar websites met landkaarten van diverse regio’s.