Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Verenigde Staten

Autoverhuur Verenigde Staten

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Verenigde Staten hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Verenigde Staten. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Verenigde Staten

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Verenigde Staten:


Verenigde Staten informatie

Auto huren Verenigde Staten
Auto huren Verenigde Staten

Wet- en Regelgeving

In de Verenigde Staten rijdt men rechts en worden afstanden aangeduid in miles. Binnen de bebouwde kom mag u over het algemeen 25 tot 35 mph rijden, op doorgaande wegen binnen de bebouwde kom 35 tot 45 mph. Buiten de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 45 tot 65 mph, op snelwegen 55-70 mph en op de zogeheten Interstate Highways 65 tot 80 mph. Bij scholen geldt meestal een limiet van 15 mph.

Let op: de snelheidslimieten zijn verschillend per staat. De online encyclopedie Wikipedia heeft een goed overzicht van de maximumsnelheden in de Verenigde Staten.

De Interstate Highways zijn genummerd volgens een vast patroon: wegen van oost naar west hebben even nummers, wegen van noord naar zuid oneven nummers. Op snelwegen in de Verenigde Staten kunt u zowel rechts als links ingehaald worden. De regel is dat u zo veel mogelijk dezelfde rijbaan blijft volgen (“Keep Your Lane”).

Er zijn veel wegen in de VS waarvoor tol moet worden betaald. Deze wegen worden meestal ‘turnpikes’ genoemd. Bij het begin van een turnpike krijgt u een ticket waarop de tijd staat genoteerd. Bij het verlaten van de turnpike wordt de tijd opnieuw geregistreerd en als daaruit blijkt dat u te hard heeft gereden, krijgt u een boete!

Alle inzittenden moeten een veiligheidsgordel dragen. In de meeste Amerikaanse staten mogen kinderen jonger dan 12 jaar niet op de voorbank. Bestuurders mogen uitsluitend hands-free telefoneren.

Bij niet erg drukke kruisingen (meestal in rustige woonwijken) komt u een bord tegen met de tekst ‘4-Way Stop’ (bij T-kruisingen ‘3-Way Stop’). U moet er stoppen en de regel is dat u elke andere bestuurder die eerder stopte, voor laat gaan. Als twee auto’s tegelijkertijd bij zo’n kruising aankomen, heeft de bestuurder van rechts voorrang.

De kleur van de trottoirband geeft aan of u er wel of niet mag parkeren, of slechts voor bepaalde tijd:

- Rood: verboden te parkeren, ook niet voor korte tijd

- Geel: verboden te parkeren tussen 06.00 – 18.00 (deze tijden kunnen anders zijn, dit staat aangegeven op borden). U mag er wel korte tijd stilstaan voor laden en lossen, maar soms is dit uitsluitend voorbehouden aan bedrijfswagens.

- Wit: verboden te parkeren tussen 06.00 – 18.00 (deze tijden kunnen anders zijn, dit staat aangegeven op borden). U mag er wel korte tijd stilstaan voor laden en lossen of om passagiers te laten in- of uitstappen.

- Groen: parkeren toegestaan voor korte tijd (meestal 15 – 30 minuten). Meestal mag u er wel ’s avonds en op zondag parkeren. Raadpleeg de borden.

- Blauw: parkeerplaatsen voor gehandicapten.

In de centra van grotere steden zijn parkeermeters, maar soms mag u daar slechts een beperkte tijd parkeren. Dit staat meestal aangegeven op borden of op de parkeermeter zelf.

Op de website van het Ministerie van Transport vindt u een overzicht van alle verkeersborden in de Verenigde Staten.

Tips Autohuur Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn groot en de mogelijkheden oneindig. Als u van ‘Coast to Coast’ rijdt ziet u hoe afwisselend het land is. Een populaire route is de Blue Ridge Parkway door de zuidelijke Appalachen. Maar er zijn uiteraard ook kortere autotochten te maken. Op de website van het tijdschrift Amerika staan enkele reizen beschreven.