Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Turkije

Autoverhuur Turkije

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Turkije hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Turkije. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Turkije informatie

Auto huren Turkije
Auto huren Turkije

Wet- en Regelgeving

In Turkije rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden. Buiten de bebouwde kom geldt overal een snelheidslimiet van 90 km/u, behalve op enkele snelwegen waar u 120 km/u mag rijden. Voor de brug over de Bosporus moet u tol betalen. Ook voor enkele snelwegen in Turkije wordt tol geheven. Op deze website vindt u informatie (in Engels) over de tolwegen en –tarieven. U kunt er ook de wegcondities opvragen, kaarten downloaden en er is een tabel met afstanden tussen de belangrijkste steden.

Voor het huren van een auto in Turkije moet u ten minste 21 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar uw rijbewijs hebben.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen, ook achterin. De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren. Autorijden na alcoholgebruik is strikt verboden, de limiet is 0,0 promille.

Op secundaire wegen moet u bijzonder goed opletten. Er kunnen gaten in het wegdek zitten en er is veel langzaam (landbouw)verkeer, er kan vee op de weg lopen (kuddes schapen of geiten), en mensen gebruiken de weg als voetpad. Wees extra voorzichtig bij onoverzichtelijke bochten in de weg. Het is niet ongebruikelijk dat vlak na een bocht een voertuig stilstaat om wat voor reden dan ook.

Het is sterk af te raden om ’s nachts van deze wegen gebruik te maken.

In Turkije zijn nauwelijks parkeermeters en als ze er zijn, werken ze vaak niet. In plaats daarvan zijn er op straat parkeerwachters die het parkeergeld in ontvangst nemen. In de grotere steden zijn ook genoeg parkeergarages en parkeerterreinen. Laat nooit waardevolle spullen achter in uw auto.

In grotere steden – met name in Istanbul en Ankara – kan het verkeer zeer hectisch zijn. Officieel heeft verkeer van rechts voorrang, maar in de praktijk zijn het de grootste en zwaarste voertuigen die voorrang némen. Windt u hier niet over op, maar pas u aan en wees vooral voorzichtig in het verkeer.

Op langere reizen zult u vrijwel altijd politiecontroles tegenkomen. Die controles richten zich vooral op vrachtwagens, bussen en oudere auto’s. Als een politieman niet duidelijk aangeeft dat u moet stoppen, kunt u stapvoets langs zo’n controle rijden.

Tips Autohuur Turkije

Turkije is een groot land en er valt veel per auto te ontdekken: de drukte van de stad Istanbul, de stranden aan de Middellandse Zee, oude ruïnes, de kalksteenterrassen van Pamukkale, om maar enkele attracties te noemen.

De historische Zijderoute liep deels door Turkije en daar zijn nog overblijfselen van te zien tussen Konya en Cappadocië. U ziet er onder meer de zogeheten karavanserais, versterkte herbergen, waar mensen, kamelen en paarden een veilig onderkomen hadden.

Op de website van het Turkse Bureau voor Toerisme vindt u uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden in diverse regio’s van Turkije. U kunt er ook verscheidene brochures downloaden.