Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Tsjechië

Autoverhuur Tsjechië

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Tsjechië hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Tsjechië. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Tsjechië

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Tsjechië:

Tsjechië informatie

Auto huren Tsjechië
Auto huren Tsjechië

Wet- en Regelgeving

In Tsjechië rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op snelwegen 130 km/u. Auto’s (en motoren) moeten dag en nacht dimlicht voeren. Binnen de bebouwde kom heeft verkeer van rechts voorrang; buiten de bebouwde kom het verkeer op de hoofdweg. Verder heeft het verkeer óp rotondes voorrang.

Voor het rijden op de autowegen in Tsjechië heeft u een vignet nodig, dat te koop is bij de grens en bij tankstations. Er zijn vignetten met een geldigheid van een week, een maand of een jaar. Een overzicht van de tolwegen in Tsjechië vindt u hier.

Alle inzittenden moeten een autogordel dragen. Kinderen kleiner dan 1,50m of lichter dan 36 kg mogen alleen vervoerd worden in speciale zitjes, aangepast aan hun lengte en gewicht. Vanaf 12 jaar mogen kinderen op de voorbank zitten, als ze langer zijn dan 1,50m.

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren. In Tsjechië geldt een absoluut verbod op rijden na alcoholgebruik. M.a.w. er is geen limiet, u mag helemaal geen alcohol hebben gedronken, het toegestane alcoholpromillage is 0,0! Wordt u betrapt op rijden onder invloed, dan wacht u niet alleen een hoge boete maar ook een gevangenisstraf.

Als u inhaalt bent u verplicht uw richtingaanwijzer te gebruiken. Dit geldt ook voor het inhalen van fietsers! Op kruispunten mag u nooit keren en bij spoorwegovergangen mag u niet harder rijden dan 30 km/u.

Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Als twee auto’s elkaar niet kunnen passeren moet het dalend verkeer terugrijden, tenzij het stijgende voertuig zich dicht bij een uitwijkplaats bevindt. Zware voertuigen als vrachtwagens en bussen hebben in de praktijk voorrang op lichtere voertuigen. Spijkerbanden zijn in Tsjechië niet toegestaan, sneeuwkettingen wel maar uitsluitend op wegen met een behoorlijk pak sneeuw.

Als u bij een ongeluk betrokken raakt en er is sprake van lichamelijk letsel of een hogere schade dan 50.000 Tsjechische kronen, dan bent u verplicht de politie in te lichten.

Als u bij pech of een ongeval de auto verlaat bent u verplicht een veiligheidsvest te dragen. In iedere auto moet ten minste één veiligheidsvest aanwezig zijn. Verdere zijn verplicht: een verbandtrommel, een gevarendriehoek, een complete set reservelampjes en voor brildragers een reservebril.

Tsjechië wordt in het voorjaar soms geplaagd door overstromingen. Op de website van het Tsjechische Ministerie van Landbouw kunt u zien in welke regio’s er gevaar is voor overstromingen.

Tips autohuur Tsjechië

Veel bezoekers van Tsjechië worden vooral aangetrokken door de prachtige hoofdstad Praag. Maar met uw huurauto kunt u ook de rest van dit land ontdekken. Het Tsjechische landschap is zeer gevarieerd: van ruige bergmassieven tot uitgestrekte bossen, en van kuuroorden tot burchten en kastelen.

Een overzicht van de verschillende regio’s vindt u op de website van het Tsjechisch Verkeersbureau.