Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Thailand

Autoverhuur Thailand

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Thailand hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Thailand. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Thailand

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Thailand:

Thailand informatie

Auto huren Thailand
Auto huren Thailand

Wet- en Regelgeving

In Thailand rijdt men links. In de bebouwde kom mag u over het algemeen 50 of 60 km/u rijden, tenzij anders aangegeven (dit geldt vooral voor de kleinere stegen, de zogeheten soi’s, waar u overigens niet hard kúnt rijden). Buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Op autowegen mag u doorgaans 90 km/u rijden en op snelwegen 120 km/u, maar let op borden waarop een afwijkende maximumsnelheid wordt aangegeven.

Officieel heeft verkeer van rechts voorrang en het verkeer op hoofdwegen, maar reken er niet op dat die regels in de praktijk ook werken. Op Thaise wegen heeft het grootste en zwaarste voertuig voorrang…

Het verkeer in de hoofdstad Bangkok is zeer druk en kan ook chaotisch zijn, vooral in spitstijden (07.00-10.00 en 16.00-19.00). Wees verder niet verbaasd als op smalle (eenrichting)wegen het verkeer aan de verkeerde kant rijdt en dus recht op u af komt. De basisregel is: blijf rustig, wees tolerant en wordt nooit kwaad op andere weggebruikers. U zult in Thailand zelden of nooit agressie tegenkomen in het verkeer.

Rijdt nooit ’s nachts of tijdens officiële feestdagen op de Thaise wegen. Vele auto’s rijden zonder licht en ’s nachts zijn er ook veel, vaak oververmoeide, vrachtwagen- en buschauffeurs op de weg. Tijdens Thaise feestdagen is het zeer druk op de wegen, met vele niet erg ervaren autorijders, om nog maar te zwijgen van de vele bestuurders onder invloed van alcohol. Een overzicht van de officiële feestdagen vindt u hier.

Al houdt vrijwel geen enkele Thai zich eraan, het dragen van veiligheidsgordels op de voorbank is verplicht. Bestuurders mogen sinds 2008 uitsluitend hands-free telefoneren. Verder mag de bestuurder niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben. Voor bestuurders met minder dan 5 jaar rijervaring geldt een limiet van 0,2 promille. Mensen die in Thailand betrapt worden op rijden onder invloed wacht een hoge boete en mogelijk zelfs gevangenisstraf.

Op de zogeheten Expressways in en rond Bangkok wordt tol geheven.

Bij een rood-wit geschilderde trottoirband mag u niet parkeren. Bij een geel-witte lijn is parkeren voor zeer korte tijd toegestaan (meestal niet meer dan vijf minuten). Het deel van de weg dat is gemarkeerd met diagonale witte lijnen is voorbehouden aan brommers en motors.

Het vinden van een parkeerplaats in de grotere steden kan moeilijk zijn. Dubbel parkeren is heel gewoon, maar zet uw auto nooit op de handrem (behalve wanneer echt nodig om wegrollen te voorkomen). Als een Thai ontdekt dat zijn geparkeerde auto door andere auto’s wordt geblokkeerd is de remedie simpel: die andere auto’s een stukje opzij duwen. Dit gebeurt altijd voorzichtig, en is volstrekt normaal.

Meer informatie over de Thaise verkeersregels vindt u op de website Driving in Thailand. Op deze site kunt u ook de meest gangbare Thaise verkeersborden zien.

Tips autoverhuur Thailand

Thailand heeft vele mooie regio’s die een bezoek met uw huurauto waard zijn: Chiang Mai in het noorden, de oude hoofdstad Ayuthaya, het noordoostelijke Isaan, en natuurlijk de vele stranden. Een hele mooie route voert door zuidelijk Thailand, van het bekende toeristeneiland Phuket naar de kust aan de Golf van Thailand en weer terug. Onderweg passeert u onder meer het Khao Sok National Park.

Van de website van het Thais verkeersbureau kunt u brochures downloaden over diverse Thaise regio’s.