Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Alicante

Autoverhuur Alicante

Home > Autoverhuur Spanje

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Alicante hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Alicante. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Locaties in Alicante

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren op de onderstaande locaties in Alicante.

Alicante informatie

Auto huren Alicante
Auto huren Alicante

Autoverhuur in Alicante

Autoverhuur Site is een onafhankelijk prijsvergelijker voor autoverhuur over de hele wereld. In een uitgebreid systeem worden tarieven van gevestigde autoverhuurbedrijven vergeleken, waardoor de meest gunstige prijs wordt getoond. Op deze manier kan een huurauto Alicante en omstreken erg bereikbaar maken. Alicante ligt direct aan de kust en kent een prachtig historisch centrum. Hoewel het oude stadsgedeelte bestaat uit nauwe straatjes is het tot in de stadskern erg toegankelijk. Dankzij verschillende ophaal- en afleverpunten kunt u dankzij een huurauto Alicante en haar omgeving volledig ontdekken. De auto kan worden opgehaald en afgeleverd bij Alicante Airport, waarvandaan u circa 9 kilometer moet rijden om de stad te bereiken.

Reizen per huurauto in Alicante

Alicante heeft een prachtig historisch centrum, met leuke straatjes en gezellige bars. Vooral het 'plaza de ayuntamiento', ofwel het plein bij het gemeentehuis, is een aanrader. Het plein is omringd met een aantal goede restaurants en eetcafé's, waar in alle rust kan worden genoten van een drankje en tapas. De hotels en hostals in het Zuiden van Spanje zijn van goede kwaliteit en erg goedkoop. Veel hotels zijn gevestigd in oude abdijen en mooie monumentale gebouwen. Vaak ontdekt men hier restsporen van Moorse architectuur, waar soms katholieke bouwwerken letterlijk overheen zijn geplaatst. Zo ook bij de 'Iglesia de Santa Maria', de Onze Lieve Vrouwe Kerk, die als Gotische kerk over de fundering van een Moorse Moskee is geplaatst. Het kasteel van Santa Barbara is tevens een verzameling van verdedigingsmuren en gebouwen die dateren uit de 11e en 13e eeuw. Zoals veel kuststeden in de provincie Valencia zijn er talloze boulevards, waar imposante jachten dobberen en Spaanse jeugd flaneert. Een aantal bezienswaardigheden in Alicante betreffen:

  • de Kathedraal van Sint Nicolaas (Spaanstalig), een kerk in Barokke stijl, gebouwd in 1662
  • Plaza de los Luceros, een rotonde met een prachtige fontein. Rondom de fontein vindt men indrukwekkende sculpturen, waaronder paarden en mythologische figuren
  • het museum voor Moderne kunst, met werken van onder andere Pablo Picasso

In het Zuiden van Spanje voert Barok de boventoon. Hoewel Spanje vanaf 1492, tijdens de reconquista, volledig 'christelijk' werd verklaard zijn er talloze herkenningspunten van de Moorse cultuur te vinden. Alicante en Valencia zijn uitstekende voorbeelden hiervan. Enerzijds zijn de steden doorspekt met de pracht en praal van de katholieke kerk maar veel straatjes en pleinen herbergen een schat aan overblijfselen van de Moorse tijd. De omgeving laat zich omschrijven door groene landschappen met aan de kust een soms caribisch voorkomen. Interessante plekken in de omgeving zijn:

  • het eiland Tabarca, 17 kilometer verderop voor de kust. Vanaf Alicante gaan veerboten bijna dagelijks naar het kleine eiland, dat vroeger dienst deed als vesting tegen Noord-Afrikaanse berbers
  • steden zoals Valencia en Murcia

De voordelen van een huurauto via de Autoverhuur Site

Boeken via de Autoverhuur Site brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Alle prijzen van bekende autohuurbedrijven op een rijtje.
  • Wereldwijd aanbod.
  • Geen wijzigings- of annuleringskosten (indien 24 uur voor vertrek wordt geannuleerd).
  • Meerdere locaties voor het ophalen en inleveren van uw huurauto.

Autoverhuur Site vergelijkt prijzen van bekende, lokale autoverhuurbedrijven om een zo gunstig mogelijk tarief aan te kunnen bieden bij het boeken van een huurauto. Zo bent u overal zeker van de meest actuele en voordelige huurprijzen.