Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Spanje

Autoverhuur Spanje

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Spanje hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Spanje. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Spanje informatie

Auto huren Spanje
Auto huren Spanje

Wet- en Regelgeving

In Spanje rijdt men rechts. De maximumsnelheden zijn als volgt: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 80 km/u, op wegen met meer dan een rijstrook per richting 90 km/u, en op autosnelwegen 120 km/u. Als u buiten de bebouwde kom een voertuig wilt inhalen op een weg met één rijstrook per rijrichting, dan mag u de maximumsnelheid met 20 km/u overschrijden.

Voor de Spaanse snelwegen (autopistas) moet u tol (peajes) betalen. Een overzicht van de tolwegen en –tarieven vindt u op de website Aseta. Een alternatief voor de autopistas zijn de autovias, die vaak parallel lopen aan de tolweg, maar wel drukker zijn.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar of korter dan 1,50m mogen niet op de voorbank, behalve in een speciaal zitje aangepast aan hun lengte en gewicht. Dit geldt ook voor de achterbank als kinderen korter zijn dan 1,50m.

De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren en maximaal 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben (0,3 promille voor bestuurders die minder dan 2 jaar hun rijbewijs hebben). Bestuurders die een bril of contactlenzen dragen, moeten een reservebril bij zich hebben.

Sommige kruispunten zijn voorzien van een raster van gele lijnen. Dit betekent dat u het kruispunt niet mag oprijden als de weg waar u naar toe wilt niet vrij is.

Een gele zigzaglijn langs de stoeprand betekent dat u er niet mag parkeren. In de blauwe zones (blauwe streep langs de stoeprand) mag u voor beperkte tijd parkeren met een parkeerschijf. In sommige steden bestaan zogeheten Zona ORA. Ook daar mag u beperkt parkeren, vaak voor 30, 60 of 90 minuten, als u een ticket achter de voorruit plaatst. Die zijn te koop in krantenkiosken. In een eenrichtingsraat moet u uw auto op oneven dagen parkeren aan de kant van de oneven huisnummers, en op even dagen aan de kant van de even huisnummers.

Bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom mag u de auto alleen verlaten als u een veiligheidsvest draagt, zowel overdag als ’s nachts. Het meevoeren van zo’n vest in de auto is niet verplicht, maar het is dus wel handig om er minstens een bij u te hebben. Denk er verder om dat in Spanje elke auto een set reservelampjes aan boord moet hebben, plus gereedschap om lampjes te kunnen vervangen.

De website van het Dirección General de Tráfico is uitsluitend in Spaans, maar u kunt op die website wel actuele verkeersinformatie per regio bekijken (files, wegwerkzaamheden etc.).

Tips autohuur Spanje

De diverse Spaanse regio’s hebben elk hun eigen bekoring en we kunnen hier dan ook niet alle mogelijkheden opsommen. Op de website van het Costa Dorada Info Magazine staan beschrijvingen van vier autoroutes door het achterland van Salou, inclusief kaartjes.

Op de website van het Spaans Verkeersbureau vindt u leuke suggesties voor routes door verschillende Spaanse wijngebieden.