Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Slowakije

Autoverhuur Slowakije

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Slowakije hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Slowakije. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Slowakije

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Slowakije:

Slowakije informatie

Auto huren Slowakije
Auto huren Slowakije

Wet- en Regelgeving

In Slowakije rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 90 km/u, en op snelwegen 130 km/u. Er kunnen afwijkende limieten gelden, let op de aanduidingen langs de weg. Slowakije werkt hard aan het verbeteren van de infrastructuur. Op de website van DARS kunt u de laatste stand van zaken bekijken.

Voor het rijden op de Slowaakse snelwegen heeft u een vignet nodig. Dat kunt u kopen bij de grens, bij postkantoren en bij tankstations. Het vignet plakt u op de voorruit, de bijbehorende coupon ("kontrolný kupón") bewaart u bij de autopapieren. Meer informatie over het vignet op de website van Cestnina.

Tussen 15 oktober en 15 maart moet u ook overdag verlichting voeren. Ook moet u in die periode sneeuwkettingen aan boord hebben om te gebruiken wanneer nodig.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alleen op de achterbank. Kinderen kleiner dan 1,50m of lichter dan 36 kilo moeten in een speciaal kinderzitje of gebruik maken van een aangepast zitkussen.

Drinken van alcohol voordat u achter het stuur kruipt is strikt verboden. De limiet ligt op 0,0 promille. De Slowaakse politie controleert streng op alcoholgebruik. De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren.

Let op dat u in de steden uitsluitend parkeert op officiële parkeerplaatsen. Soms is het gebruik van een parkeerkaart nodig. Die zijn te koop in kranten- en tabakszaken. Als u verkeerd geparkeerd staat, loopt u grote kans dat uw auto wordt weggesleept.

In de auto moeten aanwezig zijn: een complete set reservelampjes inclusief gereedschap om lampen te vervangen, een EHBO-trommel, een gevarendriehoek, en een veiligheidsvest met reflecterende strepen. Als u bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom de auto verlaat, bent u verplicht dat vest te dragen.

Op de website van het Slowaakse Traffic Information Center vindt u uitgebreide en actuele informatie over de wegen in Slowakije en het weerbericht. Ook kunt u er webcams bekijken die zijn geplaatst langs de grote wegen in het land.

Tips Autohuur Slowakije

Een hele leuke autoroute in Slowakije voert door de bergen in de regio Spiš in het westen van het land. Vanuit Liptov rijdt u naar Spišský Štvrtok, waar u rechtsaf gaat richting Stratená. U rijdt door een spectaculair landschap bergop naar Kopanec (stap even uit om de prachtige bloemenzee te bewonderen en te ruiken!), en vervolgens bergafwaarts naar Dedinky om de Dobšinskágrot (de IJsgrot) te bezoeken.

Andere autoroutes in Slowakije staan beschreven op de website Come to Slovakia.