Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Roemenië

Autoverhuur Roemenië

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Roemenië hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Roemenië. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Roemenië

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Roemenië:

Roemenië informatie

Auto huren Roemenië
Auto huren Roemenië

Wet- en Regelgeving

In Roemenië rijdt men rechts. Er gelden de volgende snelheidslimieten: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op autowegen 100 km/u en op snelwegen 110 tot 130 km/u. De Roemeense verkeerspolitie (Politia Rutiera) heeft recentelijk het aantal snelheidscontroles flink opgevoerd.

Voor het rijden op de Roemeense wegen heeft u het zogeheten RoVinieta vignet nodig. Dat kunt u kopen bij de grens, bij postkantoren en bij de meeste tankstations. Het vignet heeft een geldigheidsduur van 7 dagen, 30 dagen of 12 maanden.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alleen op de achterbank. Kinderen van 4 jaar of jonger moeten in een speciaal kinderzitje.

De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren. Roemenië heeft strikte regels wat betreft alcoholgebruik: een bestuurder mag geen druppel hebben gedronken. Oftewel de limiet is 0,0 promille. Er wordt streng gecontroleerd op alcoholgebruik.

Bij een verkeersovertreding mag de politie de boete niet ter plekke innen. U krijgt alleen een bon en een uitleg waar en hoe u de boete kunt betalen.

Roemenië werkt hard aan het verbeteren van de infrastructuur, maar de aandacht richt zich vooralsnog vooral op snelwegen en autowegen. Kleinere wegen kunnen in slechte conditie zijn en bovendien komt u er veel langzaam (landbouw)verkeer tegen, loslopend vee, en mensen die op de weg lopen. Voorzichtigheid is geboden en ’s nachts over deze wegen rijden is beslist af te raden!

Er zijn veel onbewaakte spoorwegovergangen in Roemenië. Neem het zekere voor het onzekere en stop altijd voor een overgang en verzeker u ervan dat er geen trein aankomt.

Files zijn (nog) een onbekend fenomeen op de Roemeense wegen, behalve in en rond de hoofdstad Boekarest waar het bijzonder druk is. Het oude centrum van de stad kunt u beter te voet verkennen.

Bij een rotonde heeft het verkeer van rechts (dus de rotonde opkomend) voorrang, tenzij anders aangegeven.

Als u in de wintermaanden door de bergen rijdt, moet u sneeuwkettingen gebruiken op gladde of besneeuwde wegen.

Tips Autohuur Roemenië

Roemenië is een van de mooiste landen van Zuidwest-Europa: indrukwekkende natuur, middeleeuwse kloosters, kerken en kastelen, pittoreske stadjes en dorpjes en ook nog eens prachtige stranden aan de Zwarte Zee. Om dit alles te bekijken, kunt u het beste per auto door Roemenië reizen.

Op de website van Romania Tourism staan enkele autoroutes door Transsylvanië beschreven, zowel startend vanuit Boekarest als vanuit Brasow. Op deze routes doet u onder meer het Bran Kasteel aan, beter bekend als het Kasteel van Dracula. Dat kasteel is overigens alleen per auto bereikbaar.