Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Portugal

Autoverhuur Portugal

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Portugal hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Portugal. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Portugal informatie

Auto huren Portugal
Auto huren Portugal

Wet- en Regelgeving

In Portugal rijdt men rechts. In de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom mag u 90 km/u rijden. Op autowegen geldt een limiet van 100 km/u en op autosnelwegen 120 km/u. U zult in Portugal auto’s zien met een 90 km bord. Dat zijn beginnende automobilisten die in het eerste jaar na het behalen van hun rijbewijs nergens harder mogen dan 90 km/u. Let er bij tolwegen op dat u geen gebruik maakt van de groene rijstrook, die is gereserveerd voor automatische betalingen.

In Portugal is het gebruikelijk om buiten de bebouwde kom de claxon te gebruiken bij onoverzichtelijke plekken, verandering van richting, inhalen en bij het naderen van kruispunten.

Verkeer dat van rechts komt heeft voorrang, tenzij anders aangegeven. Op rotondes heeft het verkeer dat zich al op de rotonde bevindt voorrang.

Alle inzittenden, ook achterin de auto, zijn verplicht veiligheidsgordels te dragen. Kinderen mogen alleen voorin zitten als ze langer zijn dan 1,50m en ouder dan 12 jaar.

De bestuurder mag alleen hands-free mobiel telefoneren. Als u een bril of contactlenzen draagt moet u een reservebril bij u hebben.

De bestuurder van een auto mag 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben. Heeft u meer gedronken, dan riskeert u een onmiddellijk rijverbod. Boetes voor verkeersovertredingen zijn hoog in Portugal. Boetes moeten bovendien ter plekke worden betaald; daarvoor hebben de meeste politieauto’s een betaalmachine aan boord waar u met een creditcard of bankkaart kunt betalen. Bij politiecontroles moet u de volgende documenten kunnen overleggen: rijbewijs, paspoort, verzekeringsbewijs en registratie van de auto.

Als u bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom de auto verlaat, moeten u en uw passagiers een reflecterend veiligheidsvest dragen.

De bewegwijzering in Portugal laat soms te wensen over. Schaf daarom een goede en recente wegenkaart aan.

Meer informatie vindt u op de website van het Portugese Directoraat-Generaal voor het Wegverkeer (uitgebreide informatie in Portugees, maar de informatie in Engels is beperkt).

Tips autohuur Portugal

De zuidkust van het land (de Algarve) trekt de meeste toeristen, maar als u een auto heeft zou het zonde zijn om uw bezoek aan Portugal tot dat gebied te beperken.

De historische hoofdstad Lissabon is zeker een bezoek waard, maar ook het stadje Sintra dat 30 kilometer ten westen van de hoofdstad ligt. Sintra ligt in een prachtige groene omgeving. U zult wel uw auto moeten verlaten om het natuurschoon van de bergen rond het stadje te bewonderen. Verder zijn er vele paleizen, kastelen en kloosters.

Verder naar het noorden – bij de gezellige havenstad Porto – treft u het groene Portugal. Langs de rivier de Douro loopt een route langs wijngaarden en wijnkelders waar u de beroemde port kunt proeven. Let op dat (berg)wegen in het binnenland smal en bochtig zijn, rij daar voorzichtig!

Meer informatie over landstreken, evenementen en bezienswaardigheden vindt u op de website van het Portugese Bureau voor Toerisme.