Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Polen

Autoverhuur Polen

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Polen hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Polen. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Polen

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Polen:

Polen informatie

Auto huren Polen
Auto huren Polen

Wet- en Regelgeving

In Polen rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden (’s nachts van 23.00 – 05.00 60 km/u), buiten de bebouwde kom 90 km/u, op autowegen 100 km/u en op snelwegen 130 km/u.

Op gelijkwaardige kruisingen hebben trams voorrang. Ook het verkeer óp een rotonde heeft voorrang.

Er zijn twee tolwegen in Polen: de The A2 tussen Wrzesnia en Konin en de A4 tussen Katowice en Kraków. Er wordt hard gewerkt aan verdere verbetering van deze belangrijke verkeersaders en de tol zal in de toekomst waarschijnlijk worden uitgebreid. Op de websites van deze snelwegen staat de laatste informatie.

Hoewel Polen druk bezig is met het verbeteren van het wegennet, zijn veel wegen in slechte staat, vooral in landelijke gebieden. Ook komt u daar loslopend vee tegen, langzame landbouwvoertuigen en mensen die op de weg lopen. Bovendien laat de verlichting vaak te wensen over. Daarom is het onverstandig ’s nachts over deze wegen te rijden.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alleen op de achterbank in een kinderzitje of een zitkussen, aangepast aan hun lengte en gewicht.

De bestuurder mag niet meer dan 0,2 promille alcohol in zijn bloed hebben. Tot 0,5 promille alcohol krijgt u een boete, daarboven wordt u onherroepelijk vervolgd en kunt u een gevangenisstraf krijgen. Ondanks deze strenge wetgeving komt alcoholgebruik onder Poolse autobestuurders veel voor, vooral in de weekends en tijdens nationale feestdagen.

Uw auto moet ook overdag verlichting voeren en de bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren.

U bent verplicht een waarschuwingsdriehoek, een EHBO-trommel en een kleine brandblusser in uw auto te hebben.

Als een tegemoetkomende auto met zijn lichten knippert, betekent dit meestal dat er verderop een politiecontrole is.

In de steden mag u op veel plaatsen half op de stoep parkeren, als er maar voldoende ruimte overblijft voor voetgangers.

Tips Autohuur Polen

Polen heeft veel te bieden, zeker als u per auto door dit land reist. Badplaatsen aan de Oostzee, de gerestaureerde binnenstad van Warschau, het historische centrum van Kraków, bergen in het zuiden en schitterende natuurreservaten in het oosten.

Op een particuliere website – van de Biega Familie – staan vele autoroutes beschreven, inclusief landkaarten, zoals de East Poland Tour.

Meer informatie over de regio’s, attracties en bezienswaardigheden van Polen op de website van het Bureau voor Toerisme.