Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Oostenrijk

Autoverhuur Oostenrijk

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Oostenrijk hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Oostenrijk. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Oostenrijk

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Oostenrijk:

Oostenrijk informatie

Auto huren Oostenrijk
Auto huren Oostenrijk

Wet- en Regelgeving

In Oostenrijk rijdt men rechts. In de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur (behalve in Graz, daar is de limiet 30 km/u). Op doorgaande wegen buiten de bebouwde kom mag u 100 km/u rijden en op autosnelwegen 130 km/u. Op enkele snelwegen geldt ’s nachts van 22.00 tot 05.00 een limiet van 110 km/u: A10 (Tauern), A12 (Inntal), A13 (Brenner), A14 (Rheintal).

Voor de snelwegen (A-wegen) en verschillende autowegen (S-wegen) heeft u een zogeheten Autobahnvignet nodig. Die zijn te koop bij alle snelweg-grensovergangen in Oostenrijk. U kunt kiezen voor een vignet dat 10 dagen geldig is, een 2-maandenvignet of een jaarvignet. Voor bepaalde passen en tunnels moet u apart tolgeld betalen.

Per 1 januari 2008 is de verplichting om overdag dimlicht te voeren afgeschaft. Tussen 1 november en 15 april mogen auto’s onder winterse omstandigheden alleen de weg op als op de wielen winterbanden zijn gemonteerd of op de aandrijfwielen sneeuwkettingen. Die kettingen zijn overigens alleen toegestaan bij een flinke laag sneeuw of ijs. Als op een bergweg twee auto’s elkaar niet kunnen kruisen, moeten ze beide stoppen. De bestuurder die het makkelijkst ruimte kan maken door achteruit te rijden, is verplicht dat te doen.

Bij een knipperend groen verkeerslicht moet u stoppen. Een knipperend geel licht samen met het rode licht, betekent dat het groene licht zal verschijnen. Op kruispunten met verkeerslichten moeten afdraaiende auto’s voorrang geven aan fietsers die rechtdoor willen.

Het dragen van autogordels – zowel voor- als achterin – is verplicht. Een kind jonger dan 12 jaar of kleiner dan 1,50m moet geplaatst worden in een speciaal kinderzitje of gebruik maken van een speciale gordel, aangepast aan zijn gestalte.

De bestuurder mag alleen hands-free mobiel telefoneren en hooguit 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben.

In Oostenrijk is het verboden een schoolbus in te halen (herkenbaar aan de gele plaat) als die stilstaat om kinderen te laten in- of uitstappen. Let er verder op dat u een stilstaande tram alleen stapvoets voorbij mag gaan. U mag overigens wel stilstaan op een rijstrook voor bussen of trams, maar u moet aan het stuur blijven om de doorgang vrij te maken als dat nodig is.

Bij een zigzaglijn langs de stoep mag u niet parkeren. Oostenrijk kent blauwe zones, waar u voor een beperkte tijd mag stilstaan met een parkeerkaart.

Als u knipperende lichten op praatpalen ziet, let dan extra op, dit betekent dat er verderop een file staat of een ongeluk is gebeurd. Als u bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom de auto verlaat, bent u verplicht een reflecterend veiligheidsvest te dragen. Dat moet u dus altijd bij u hebben.

Uitgebreide informatie over verkeersregels, Autobahnvignetten, tolwegen, het weer in Oostenrijk en nog veel meer vindt u op de website van de Oostenrijke ÖAMTC.

Tips autohuur Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire wintersportbestemming, maar ook buiten dat jaargetijde heeft het land veel te bieden, zeker als u met een auto reist. Pittoreske bergdorpjes worden omgeven door bloeiende Alpenweiden en donkere sparrenbossen, ideaal voor wandelaars. Verder hebben de diverse ‘Länder’ elk hun eigen sfeer: Tirol is karakteristiek voor Oostenrijk en in de hoofdstad Innsbruck kunt u uw hart ophalen aan barokke kerkarchitectuur. Karinthië doet een beetje aan Italië denken en in het Burgenland proeft u de sfeer van de Balkan.

Vergeet de steden niet. Op de eerste plaats de hoofdstad Wenen met voorname paleizen en kastelen en schitterende tuinen. Salzburg, bij de grens met Duitsland, is de geboortestad van Mozart die nog ieder jaar geëerd wordt met een groots muziekfestijn. Als u met de auto Salzburg verlaat komt u in het lieflijke merenlandschap van Salzkammergut.

Meer informatie over afwisselend Oostenrijk, activiteiten en bezienswaardigheden vindt u op de website van het Oostenrijks Toeristenbureau.