Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Noorwegen

Autoverhuur Noorwegen

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Noorwegen hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Noorwegen. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Noorwegen informatie

Auto huren Noorwegen
Auto huren Noorwegen

Wet- en Regelgeving

In Noorwegen rijdt men rechts en op gelijkwaardige kruisingen heeft alle verkeer van rechts voorrang. Bij rotondes heeft het verkeer óp de rotonde voorrang. Uw auto moet altijd verlichting voeren, ook overdag. Hou er verder rekening mee dat het in Noorwegen voor de bestuurder verboden is te roken tijdens het rijden.

Binnen de bebouwde kom geldt over het algemeen een snelheidslimiet van 50km/u, buiten de bebouwde kom 80 km/u en op autosnelwegen 90 km/u. Er zijn veel radarcontroles in Noorwegen, vooral in en rond de grote steden.

Voor steeds meer wegen en bruggen in Noorwegen moet u tol betalen. Meer informatie over tolwegen en -tarieven vindt u op de website Vegvesen. U kunt een Autopass aanschaffen, waarmee u deze tol elektronisch betaalt en snel kunt doorrijden bij de tolpoorten.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen mogen alleen voorin zitten als ze langer zijn dan 1,50m en ouder dan 12 jaar.

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren en niet meer dan 0,2 promille alcohol in zijn bloed hebben. Overtreding van de alcohollimiet wordt streng bestraft.

In de winter worden spijkerbanden verhuurd, maar hou er rekening mee dat u in Trondheim en Oslo extra belasting moet betalen als u er met spijkerbanden rondrijdt. U heeft een speciaal vignet nodig dat u kunt kopen bij tankstations.

Trams hebben altijd voorrang.

Als u bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom de auto verlaat moet u een veiligheidsvest met reflecterende strepen dragen.

Noorwegen is een zeer bergachtig land met in sommige bergen zeer smalle wegen. De voorrang op deze wegen is formeel niet geregeld. De Noren gaan ervan uit dat bestuurders dat onderling wel kunnen oplossen: degene die het gemakkelijkst ruimte kan maken geeft voorrang.

In de steden vindt u vele parkeergarages. Op straat staan parkeermeters in drie verschillende kleuren: bij een gele mag u maximaal 1 uur parkeren, bij een grijze 2 uur en bij een bruine 3 uur.

Tips Autohuur Noorwegen

De westelijke fjordenkust is een van de spectaculairste attracties van Noorwegen. Geen wonder dat de kustweg een van de populairste toeristische autoroutes is. Onderweg komt u door pittoreske dorpjes, heeft u prachtig uitzicht op de indrukwekkende fjorden en passeert u spectaculaire bruggen (vooral tussen de steden Molde en Kristiansand). Bij stormachtig weer moet u beslist even stoppen bij de baai van Hustadvika!

Uitgebreide informatie over deze kustweg en meer suggesties voor autoroutes vindt u op de website Fjord Norway.