Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Noord-Ierland

Autoverhuur Noord-Ierland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Noord-Ierland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Noord-Ierland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Noord-Ierland

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Noord-Ierland:

Noord-Ierland informatie

Auto huren Noord-Ierland
Auto huren Noord-Ierland

Wet- en Regelgeving

In Noord-Ierland rijdt men links. De verkeersregels zijn er hetzelfde als in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Er is geen algemene voorrangsregeling, wel is op veel kruisingen de voorrang met borden aangegeven. Verder heeft het verkeer op de belangrijkste weg (‘Major Road Ahead’) voorrang. Dat staat aangegeven met een witte streep over de breedte van de weg, dan moet u stoppen en voorrang verlenen. Ook het verkeer op rotondes en rechtdoor gaand verkeer bij T-splitsingen heeft voorrang.

Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 30 mijl per uur (48 km/u) rijden, buiten de bebouwde kom 60 mph (96 km/u) en op autowegen en snelwegen 70 mph (112 km/u). Let op: in Noord-Ierland staan afstanden aangegeven in miles (net als in de rest van het Verenigd Koninkrijk), maar de Republiek Ierland heeft het metrische systeem ingevoerd en daar staan afstanden aangeduid in kilometers.

Alle inzittenden moeten een veiligheidsgordel dragen, ook achterin de auto. Kinderen mogen alleen op de passagiersstoel als ze ouder zijn dan 14 jaar en langer dan 1,50m. Jongere kinderen moeten gebruik maken van aan hun lengte en gewicht aangepaste veiligheidsvoorzieningen (kinderzitje of verhogingskussen).

Bestuurders mogen uitsluitend hands-free telefoneren. Verder mag de bestuurder niet meer dan 0,8 promille alcohol in zijn bloed hebben.

Als langs de trottoirband een dubbele gele streep is getrokken, mag u daar niet parkeren. Een enkele gele streep betekent dat u er overdag niet mag parkeren. Op borden staat aangegeven wanneer parkeren wel is toegestaan. Bij een dubbele rode streep mag u ook niet even stoppen om een passagier te laten in- of uitstappen. Voor een school ziet u langs het trottoir vaak een gele zigzagstreep. Ook daar mag u niet stoppen of parkeren. Wilt u in het centrum van Londen rijden, hou er dan rekening mee dat de parkeertarieven daar hoog zijn.

Soms brandt bij een verkeerslicht een groene pijl. Dat betekent dat u in die richting mag afslaan, ook als het hoofdverkeerslicht op rood staat.

De Noord-Ierse politie zal u in de regel slechts stoppen als u een zware verkeersovertreding heeft begaan. Wel zijn er in Noord-Ierland veel camera’s die uw snelheid controleren.

De verkeersborden en andere verkeersaanwijzingen kunt u downloaden van internet. Op de website van de Road Safety Council of Northern Ireland vindt u enkele aanwijzingen voor veilig weggebruik en ook is er een ‘miles/kilometers converter’.

Tips autoverhuur Noord-Ierland

Noord-Ierland is niet groot en u kunt in enkele dagen een mooie rondrit maken. Bijvoorbeeld van Belfast naar het noorden, vooral de weg van Glenoe naar Larne biedt schitterende panorama’s. Nog verder naar het noorden ligt de Giant’s Causeway, die bestaat uit duizenden enorme basaltzuilen. Op de website van de stad Armagh (met o.m. een oude kathedraal en musea) heeft een uitgebreide beschrijving van een autorondrit door Noord-Ierland.

En als u even de auto uit wilt om de benen te strekken: het BBC programma “Off the Beaten Track” heeft de mooiste wandelingen in Noord-Ierland op internet gezet.