Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Nieuw-Zeeland

Autoverhuur Nieuw-Zeeland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Nieuw-Zeeland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Nieuw-Zeeland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Nieuw-Zeeland informatie

Auto huren Nieuw-Zeeland
Auto huren Nieuw-Zeeland

Wet- en Regelgeving

In Nieuw-Zeeland rijdt men links. Op gelijkwaardige kruisingen heeft verkeer van rechts voorrang. Bij een T-kruising heeft het rechtdoor gaande verkeer voorrang.

Binnen de bebouwde kom mag u doorgaans 50 km/u rijden, op sommige doorgaande wegen in steden is de limiet 70 km/u. Op alle andere wegen mag u maximaal 100 km/u rijden (dit kan worden aangegeven door een wit bord met rode rand en het nummer 100, maar ook door een wit bord met een schuine zwarte streep). Een rond bord met rode rand en de letters LSZ betekent dat u een ‘Limited Speed Zone’ binnenrijdt. U mag er 50 km/u rijden, op voorwaarde dat dit veilig is. Een stilstaande schoolbus mag u alleen langzaam voorbij (max. 20 km/u).

Alle inzittenden moeten een veiligheidsriem dragen. Kleine kinderen moeten in een speciaal kinderzitje. Bestuurders mogen alleen hands-free telefoneren en niet meer dan 0,8 promille alcohol in hun bloed hebben. Let op: voor bestuurders jonger dan 20 jaar geldt een alcohollimiet van 0,3 promille!

U mag alleen parkeren aan de linkerkant van de weg, met uitzondering van eenrichtingsstraten waar u aan beide kanten mag staan. Parkeren is verboden bij een onderbroken gele streep. Een geel rondje op de weg met de letters FH betekent dat daar een brandweerkraan (fire hydrant) is. Ook daar mag u niet parkeren, tenzij er iemand achterblijft om de auto zo nodig te kunnen verplaatsen.

Een blauw bord met een witte P en het nummer 20 betekent dat u er maximaal twintig minuten mag parkeren. En zo betekent P5 dus dat u er maar heel kort mag staan (bijv. voor laden en lossen).

Vooral in landelijke gebieden moet u bedacht zijn op dieren op de weg; vaak wordt u daarvoor gewaarschuwd via borden, maar niet altijd. Rij voorzichtig op onverharde wegen, vooral als er tegemoetkomend verkeer is: het zicht wordt u waarschijnlijk tijdelijk ontnomen door opwaaiend stof.

Uitgebreide informatie over de verkeersregels van Nieuw-Zeeland vindt u op de website van de Land Transport Safety Authority. De meest gebruikte verkeersborden en hun betekenis vindt u hier.

Tips autohuur Nieuw-Zeeland

Als u op de kaart kijkt, lijkt Nieuw-Zeeland naast het immense Australië maar een klein land, maar vergis u niet: van noord naar zuid meet Nieuw-Zeeland zo’n 1600 kilometer.

Het heeft een uitstekend wegennet en samen met het indrukwekkende en afwisselende landschap nodigt Nieuw-Zeeland uit om per auto te ontdekken. Van het subtropische noorden tot de fjorden van het Zuidereiland, met daartussen geisers, heetwaterbronnen, vulkanen, wijngaarden en hoge en ruige bergen.

Op de site Four Corners vindt u een interactieve kaart met autoroutes. Als u op een autoroute klikt, krijgt u een uitgebreide beschrijving.