Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Nederland

Autoverhuur Nederland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Nederland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Nederland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Nederland informatie

Auto huren Nederland
Auto huren Nederland

Wet- en Regelgeving

In Nederland rijdt men rechts. Op gelijkwaardige kruisingen heeft alle verkeer van rechts voorrang, ook fietsers. Nederland heeft veel fietsers; buitenlandse bestuurders moeten vaak wennen aan het drukke fietsverkeer.

Binnen de bebouwde kom geldt over het algemeen een snelheidslimiet van 50km/u, buiten de bebouwde kom 80 km/u en op autosnelwegen 100 of 120 km/u. Let op de aanduidingen langs de weg, in Nederland wordt veel en streng gecontroleerd op het overschrijden van de maximumsnelheid. Een snelheid die wordt aangegeven op elektronische borden boven de snelweg is geen adviessnelheid, het is de maximumsnelheid!

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Ongeacht het aantal zitplaatsen mag u niet meer personen vervoeren dan het aantal aanwezige veiligheidsgordels. Kinderen kleiner dan 1,35m moeten een goedgekeurd kinderzitje of een zittingverhoger gebruiken.

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren en niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben. Voor beginnende bestuurders geldt een lager toegestaan alcoholpromillage: 0,2. In Nederland wordt veel gecontroleerd op alcoholgebruik.

Als u bij pech of een ongeluk buiten de bebouwde kom de auto verlaat, moet u een veiligheidsvest met reflecterende banden dragen.

Op gelijkwaardige wegen hebben trams voorrang, maar verder gelden voor trams de aangegeven voorrangsregels.

Stilstaan en parkeren zijn verboden langs een gele doorgetrokken streep, en op minder dan vijf meter van een oversteekplaats voor voetgangers. Bij een bushalte mag u uiteraard ook niet parkeren, maar u mag er wel even stoppen om een passagier te laten in- of uitstappen. In de centra van de meeste steden kunt u alleen betaald parkeren. Als u de parkeertijd overschrijdt loopt u de kans op een wielklem. Deze weer laten verwijderen kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Fout geparkeerde auto’s worden weggesleept en u betaalt een hoge boete.

Op de website Van A Naar Beter staat uitgebreide informatie over wegwerkzaamheden en files. Ook vindt u daar een routeplanner. Van de website van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat kunt u een brochure downloaden, Verkeersborden en verkeersregels in Nederland.

Tips Autohuur Nederland

Op de website GPS Tracks vindt u meer dan 3000 routes die u met GPS-apparatuur kunt volgen. Dit zijn overigens niet alleen autoroutes, maar ook wandel- en fietstochten. Leuk om inspiratie op te doen waar u onderweg even zult uitstappen om de omgeving te verkennen. Een mooie autoroute gaat vanuit het Gelderse Vaassen (waar u het kasteel de Canneburgh kunt bekijken) via Vierhouten en Harderwijk door de IJsselmeerpolders naar het schilderachtige Giethoorn en via het oude stadje Kampen terug naar Vaassen.

Er zijn veel toeristische routes in Nederland, die vaak met borden staan aangegeven. Meer informatie bij de plaatselijke toeristenbureaus (VVV).