Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Namibië

Autoverhuur Namibië

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Namibië hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Namibië. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Namibië

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Namibië:

Namibië informatie

Auto huren Namibië
Auto huren Namibië

Wet- en Regelgeving

In Namibië rijdt men links. Over het algemeen geldt binnen de bebouwde kom een snelheidslimiet van 60 km/u, buiten de bebouwde kom op gravelwegen 100 km/u en op snelwegen 120 km/u.

U kunt overigens op gravelwegen beter niet op maximale snelheid rijden. Inhalend en tegemoetkomend verkeer doet veel stof opwaaien en ook moet u bedacht zijn op kuilen, groeven, loslopend vee en langzaam verkeer. Het komt vaak voor dat vlak na een bocht een koe of geit op de weg staat of een landbouwvoertuig u tegemoet komt. Overdag moet u dus al goed opletten; ’s nachts rijden in Namibië is sterk af te raden.

In de regentijd (tussen december en maart) kan rijden op onverharde wegen moeilijk of zelfs onmogelijk zijn.

Zorg ervoor dat u twee reservebanden hebt. Op de gravelwegen is er een meer dan gemiddelde kans op een lekke band.

U wordt altijd ruim van tevoren gewaarschuwd voor wegwerkzaamheden, meestal door een man die met een rode vlag zwaait. Het betekent niet dat u moet stoppen, maar dat u vaart moet minderen, omdat verderop aan de weg gewerkt wordt.

Afstanden in Namibië zijn groot. Zorg er dus voor dat u voldoende brandstof hebt, want het eerstvolgende tankstation kan honderden kilometers ver zijn. In Namibië zal er altijd een pompbediende zijn om uw tank te vullen. Hij verwacht wel een fooitje.

Verkeersborden hebben Engelse teksten. Langs de grotere wegen is de bewegwijzering goed, op kleinere wegen kan bewegwijzering geheel ontbreken.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren en niet meer dan 0,8 promille alcohol in zijn bloed hebben.

Op veel kruisingen komt u een bord tegen met de tekst ‘4-Way Stop’. U moet er stoppen en de regel is dat u elke andere bestuurder die eerder stopte, voor laat gaan. Als twee auto’s tegelijkertijd bij zo’n kruising aankomen, heeft de bestuurder van rechts voorrang.

Als een andere auto u wil inhalen, is het de gewoonte dat u zo veel mogelijk links gaat rijden. Maar let op eventuele kuilen in de weg! Na het inhalen zal de andere autobestuurder u bedanken door het knipperen met zijn lichten of door zijn hand op te steken. Neem deze gewoonte over als u zelf inhaalt, het is een ongeschreven beleefdheidsregel.

Meer informatie over de verkeersregels van Namibië en de verkeersborden van het land op de website Map of Namibia. Zoals de naam al aangeeft, kunt u van deze site ook vele (gedetailleerde) kaarten downloaden.

Tips Autohuur Namibië

Er zijn twee grote toeristische routes in Namibië: de Noordelijke en de Zuidelijke Route.

De Noordelijke Route (zo’n 2000 km) gaat van de hoofdstad Windhoek naar het relatief groene noorden van het land, met als hoogtepunt het Etosha Nationaal Park.

De Zuidelijke Route is ongeveer 3000 km lang en voert naar het droge woestijnlandschap van de Fish River Canyon en de duinen in de regio Sossusvlei. Deze route staat uitgebreid beschreven op de website Cape Namibia Route. U kunt er ook een routekaart downloaden.