Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Mexico

Autoverhuur Mexico

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Mexico hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Mexico. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Mexico informatie

Auto huren Mexico
Auto huren Mexico

Wet- en Regelgeving

In Mexico rijdt men rechts. Hoewel de Mexicanen zich lang niet altijd aan de maximumsnelheid houden, is het voor buitenlandse autobestuurders aan te raden dat wel te doen. Op de autosnelwegen geldt over het algemeen een limiet van 110 km/u, op andere wegen is de limiet variabel, afhankelijk van het terrein en het soort weg.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen en kinderen jonger dan 5 jaar mogen niet op de voorbank. De bestuurder van de auto mag maximaal 0,8 promille alcohol in zijn bloed hebben.

Aan de rand van steden en dorpen en bij scholen liggen doorgaans vrij hoge verkeersdrempels (‘topes’). Hou daar terdege rekening mee, want u wordt er niet altijd via borden voor gewaarschuwd. Op de doorgaande wegen moet u niet alleen uitkijken voor loslopend vee, maar ook voor gaten in het wegdek. Op plaatsen waar normaal een stroompje over de weg loopt komen vaak verzakkingen (‘vados’) voor.

De Mexicaanse snelwegen zijn verdeeld in ‘Autopistas de Cuota’ (tolwegen) en ‘Carreteras Libres’ (wegen waarvoor geen tol hoeft te worden betaald). Het komt vaak voor dat een tolweg en een niet-tolweg evenwijdig aan elkaar lopen en hetzelfde wegnummer hebben. Alleen heeft de tolweg de toevoeging ‘D’. Bijvoorbeeld: De tweebaansweg tussen Mexico-City en Puebla heeft nummer MX 150; de zesbaanstolweg ernaast heeft wegnummer MX 150D. De Mexicaanse toltarieven zijn aan de hoge kant.

Mexico heeft een uitstekende hulpdienst, de ‘Angeles Verdes’ oftewel Groene Engelen. Deze mensen kunnen de meeste autoproblemen ter plekke oplossen, maar hebben ook de mogelijkheid via radiocontact andere hulp in te roepen. Met uitzondering van de tolwegen is het af te raden ’s nachts in Mexico te rijden. De wegen zijn slecht verlicht, waardoor u loslopend vee of gaten in de weg niet op tijd kunt zien.

Als u op doorgaande wegen inhaalt kunt u beter niet uw linker richtingaanwijzer gebruiken. In Mexico is dit een signaal voor achteropkomend verkeer dat ze u kunnen passeren. Langzamer rijdende vrachtwagens doen dit vaak om aan te geven dat u veilig kunt inhalen.

In de steden parkeert u het veiligst bij een zogeheten ‘estacionamiento’. Ook parkeerwachters willen voor een klein bedrag wel een oogje in het zeil houden. Laat nooit waardevolle spullen achter in uw auto.

Op smalle bergwegen heeft dalend verkeer voorrang op langzaam verkeer.

De website Virtual Mexico biedt een interactieve kaart waarop u twee steden kunt aanklikken en dan de afstand tussen deze twee plaatsen te zien krijgt.

Tips Autohuur Mexico

Veel mensen gaan naar Mexico om er een strandvakantie te vieren in Cancún, aan de kust van Yucatán. Maar het land heeft zoveel meer te bieden, zoals overblijfselen van oude culturen, gemengd met de invloed van de Spanjaarden. Die attracties en bezienswaardigheden zijn het beste bereikbaar per auto.

Op de website TomZap staan tips over autorijden in Mexico maar er staan ook enkele autoroutes beschreven door dit fascinerende land (zie het menu rechtsboven op die pagina).