Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Marokko

Autoverhuur Marokko

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Marokko hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Marokko. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Marokko

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Marokko:

Marokko informatie

Auto huren Marokko
Auto huren Marokko

Wet- en Regelgeving

In Marokko rijdt men rechts. Officieel heeft verkeer van rechts voorrang, maar in de praktijk moet u voorrang verlenen aan grotere of zwaardere voertuigen: vrachtwagens, bussen en zelfs zogeheten grand taxi’s. Ook op rotondes heeft het verkeer van rechts voorrang, tenzij anders aangegeven.

In de bebouwde kom gelden maximumsnelheden variërend van 40 tot 60 km/u. Deze regel wordt streng toegepast, vooral in de 40 km/u zones. Buiten de bebouwde kom geldt op doorgaande wegen een maximumsnelheid van 100 km/u en op snelwegen 120 km/u. In en rond Rabat en Casablanca zijn veel snelheidscontroles.

Er is slechts een beperkt aantal snelwegen in Marokko: langs de Atlantische kust (Tanger-Rabat-Casablanca-El Jadida), van Rabat via Meknes naar Fez, en van Casablanca naar Marrakesh. Voor deze wegen moet u tol betalen. Er zijn snelwegen in aanleg van Marrakesh naar de badplaats Agadir, en van Fez naar Oujda, aan de Algerijnse grens. Meer informatie over geprojecteerde (snel)wegen vindt u op de website van het Ministerie van Transport.

Hoewel vele wegen in Marokko in goede staat verkeren, moet u toch opletten voor onverwachte gaten in het wegdek, verharde wegen die plotseling overgaan in onverharde wegen, of delen van de weg die door zand zijn bedekt (vooral in het zuiden). Verder moet u rekening houden met allerlei andere soorten verkeer: voetgangers, landbouwvoertuigen, karren en ezels. Pas uw snelheid aan! Het is onverstandig om ’s nachts door Marokko te rijden. Langzaam verkeer is niet verplicht om verlichting te voeren!

Het dragen van veiligheidsgordels voor bestuurder en passagiers is verplicht, al zijn er weinig Marokkanen die zich aan die regel houden. Bestuurders mogen alleen hands-free telefoneren en rijden onder invloed van alcohol is in Marokko streng verboden.

In de grotere steden is het aan te raden uw auto te parkeren op een officiële, bewaakte parkeerplaats. Vaak zijn er ook onofficiële parkeerplaatsen, waar jongens of mannen geld vragen om op uw auto te letten. Dit is ook een prima optie, maar laat geen waardevolle spullen achter in uw auto.

Marokko kent geen tankstations met zelfbediening; er wordt altijd voor u getankt. Uiteraard verwacht de pompbediende wel een fooitje.

Van de website van het Marokkaanse Ministerie van Verkeer kunt u kaarten downloaden van alle regio’s in het land.

Tips autoverhuur Marokko

De vier koningssteden (Rabat, Fez, Meknes en Marrakesh) zijn de grootste trekpleisters van Marokko: eeuwenoude stadsmuren, en medina’s vol van geuren en kleuren. Een van de meest afwisselende autoroutes loopt van Meknes via Fez naar Marrakesh, en vervolgens terug naar het noorden langs de Atlantische kust om daarbij Rabat aandoen. Onderweg ziet u een zeer afwisselend landschap: de hoge bergen van de Atlas, de besneeuwde top van de Toubkal bij Marrakesh, het droge landschap tussen Marrakesh en Casablanca, en het schilderachtige dorpje Essaouira.

Meer informatie over de landstreken en bezienswaardigheden van het land vindt u op de website van het Marokkaanse Bureau voor Toerisme.