Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Malta

Autoverhuur Malta

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Malta hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Malta. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Malta

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Malta:

Malta informatie

Auto huren Malta
Auto huren Malta

Wet- en Regelgeving

Het land Malta bestaat uit drie eilanden: het hoofdeiland Malta, Gozo en het piepkleine Comino.

In Malta rijdt men links. Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden, daarbuiten op alle wegen maximaal 80 km/u, tenzij anders aangegeven. In het algemeen heeft verkeer op de hoofdweg voorrang; bij gelijkwaardige kruisingen heeft verkeer van rechts voorrang. Verder heeft het verkeer óp een rotonde voorrang.

Inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen als die gordels aanwezig zijn. In Malta rijden nog veel auto’s rond zonder gordels, maar uw huurauto zal er wel mee zijn uitgerust. Kinderen van 10 jaar of jonger of kleiner dan 1,50m moeten gebruik maken van een kinderzitje of zitkussen.

De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren. Het toegelaten alcoholpromillage ligt in Malta op 0,8.

Om in de hoofdstad Valletta te kunnen rijden, heeft u een zogeheten ‘V permit’ nodig. Meestal is dit inbegrepen in de prijs van een huurauto. Voor het huren van een auto in Malta moet u ten minste 21 jaar oud zijn en minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

De grotere wegen zijn goed onderhouden, maar op secundaire wegen moet u rekening houden met gaten in het wegdek. Verder kan er vee op de weg lopen, en komt u (langzame) landbouwvoertuigen tegen.

Op onverharde wegen moet u rekening houden met opwaaiend stof door verkeer dat u tegemoet komt.

(School)bussen hebben voorrang bij het verlaten van de halte.

Langs een dubbele doorgetrokken gele streep mag u niet parkeren. Bij een enkele gele streep mag u op bepaalde tijden niet parkeren (staat meestal aangegeven op borden); u mag er wel even stoppen. In zogeheten ‘Time Parking Zones’ mag u slechts voor bepaalde tijd parkeren, meestal maximaal een uur.

Op de website van het Ministerie van Informatie vindt u de complete Highway Code. Nogal saai om door te nemen; wel handig is dat alle verkeersborden er ook staan afgebeeld, kijk onderaan bij Appendix III, Traffic Signs.

Tips Autohuur Malta

Op Malta is het oude vestingstadje Mdina een trekpleister van formaat. Mdina was in de vroege Middeleeuwen de hoofdstad van Malta en het lijkt wel of de tijd er heeft stilgestaan. Het stadje is goed bereikbaar per auto.

Op het eiland Gozo kunt u vanuit Victoria naar Dwejra Point aan de westkust rijden. De weg eindigt op een grote parkeerplaats, want de attractie hier is het zogeheten Azuren Raam: een grillige rots met een groot gat dat als een ‘raam’ is met uitzicht op de Middellandse Zee.

Veel informatie over de attracties en bezienswaardigheden op Malta vindt u op de website van het Bureau voor Toerisme. U kunt er ook brochures downloaden, vooral over wandelingen in Malta.