Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Luxemburg

Autoverhuur Luxemburg

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Luxemburg hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Luxemburg. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Luxemburg

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Luxemburg:

Luxemburg informatie

Auto huren Luxemburg
Auto huren Luxemburg

Wet- en Regelgeving

In Luxemburg rijdt men rechts. Op gelijkwaardige kruisingen heeft verkeer van rechts voorrang. (School)bussen die de halte verlaten moet u voorrang verlenen. In de bebouwde kom mag u de claxon niet gebruiken, behalve bij onmiddellijk gevaar.

Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 90 km/u. Op de snelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 km/u, behalve bij neerslag, dan mag u maximaal 110 km/u rijden. Als u een file nadert bent u verplicht het achteropkomende verkeer te waarschuwen door alle richtingaanwijzers gelijktijdig te laten knipperen.

Alle bestuurders zijn verplicht een veiligheidsgordel te dragen. Kinderen die kleiner zijn dan 1,50 m mogen alleen op de passagiersstoel in een speciaal 'kinderbeveiligingsmiddel' (kinderzitje of kussen) dat is aangepast aan de leeftijd en het gewicht van het kind. Er zijn nog meer regels betreffende het vervoeren van kinderen in de auto, die vindt u hier.

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren. In Luxemburg mocht de bestuurder tot voor kort maximaal 0,8 promille alcohol in zijn bloed hebben; dit is inmiddels verlaagd tot 0,5 promille. Radardetectors zijn verboden.

Verkeerslichten in Luxemburg zijn soms voorzien van een knipperlicht in de vorm van een oranje pijl. Dat betekent dat u in de aangegeven richting mag doorrijden, ook als het rode verkeerslicht brandt.

Bij een witte zigzaglijn langs de stoep mag u niet parkeren. Let er verder op dat u bij een bushalte niet mag stilstaan, ook niet voor korte tijd om bijv. een passagier te laten in- of uitstappen.

Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Als er geen ruimte is om elkaar te passeren moet de dalende auto terugrijden, behalve als de stijgende auto dichter bij een uitwijkplaats is. Zware voertuigen als bussen en vrachtwagens hebben in de praktijk voorrang op lichtere auto’s.

Op de site Contrôle et Information du Traffic sur les Autoroutes vindt u een interactieve kaart met real-time verkeersinformatie.

Tips autohuur Luxemburg

De grootste attractie van Luxemburg is zonder twijfel de afwisseling van het landschap. Groene, golvende hoogvlakten, rivierdalen (waaronder de Moezelvallei met wijngaarden), en ‘Klein Zwitserland’ in het oosten van het Groothertogdom.

Op de site van het Luxemburgs Bureau voor Toerisme kunt u vele brochures downloaden over de diverse landstreken van Luxemburg, de kastelen in het land, culturele evenementen en nog veel meer. Verder vindt u op die website een interactieve gids met autorondritten door de mooiste streken van Luxemburg.

En als u eens uit de auto wilt, op Tours.lu vindt u een interactieve gids met wandel- en fietsroutes.