Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Kroatië

Autoverhuur Kroatië

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Kroatië hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Kroatië. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Kroatië

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Kroatië:

Kroatië informatie

Auto huren Kroatië
Auto huren Kroatië

Wet- en Regelgeving

In Kroatië rijdt men rechts. De maximumsnelheden zijn als volgt: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op autowegen 110 km/u en op snelwegen 130 km/u. Op enkele snelwegen moet tol worden betaald. Op de website van Kroatische Snelwegen kunt u nagaan voor welke wegen tol moet worden betaald. Ook kun u er berekenen hoeveel tol u kwijt zult zijn. Verder kunt u van deze website brochures downloaden over de diverse snelwegen in Kroatië.

Auto’s moeten altijd minimaal dimlicht voeren, ook overdag.

Alle inzittenden moeten een autogordel dragen. Vanaf 12 jaar mogen kinderen op de voorbank zitten, als ze langer zijn dan 1,50m.

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren. In Kroatië geldt een absoluut verbod op rijden na alcoholgebruik. M.a.w., u mag geen druppel alcohol hebben gedronken. Wordt u betrapt op rijden onder invloed, dan wacht u niet alleen een hoge boete maar ook een gevangenisstraf.

Als u bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom de auto verlaat bent u verplicht een veiligheidsvest te dragen. In iedere auto moet ten minste één veiligheidsvest aanwezig zijn.

Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Bij onvoldoende ruimte om elkaar te passeren moet de dalende auto terugrijden, tenzij de stijgende auto dicht bij een uitwijkplaats is. Als de profieldiepte van uw banden minder is dan 4 mm moet u sneeuwkettingen in de auto te hebben.

Op de website van het Kroatische Bureau voor Toerisme vindt u een interactieve kaart van de auto(snel)wegen in het land. U kunt er onder meer op zien waar tunnels, bruggen en op- en afritten zijn. Op de website van de Hrvatski Auto-Klub kunt u actuele informatie zien over de verkeerssituatie op de Kroatische wegen.

Hou er rekening mee dat Kroatië hard werkt aan het verbeteren van de infrastructuur. Dat betekent dat er veel wegwerkzaamheden zijn. Als er slechts één rijstrook beschikbaar is wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten aan beide kanten van de werkzaamheden, maar vertrouw er niet op dat Kroaten een rood verkeerslicht respecteren…

Tips autohuur Kroatië

Met een auto rondrijden in Kroatië is waarschijnlijk de beste manier om de vele bezienswaardigheden van het land te ontdekken. De populairste (en mooiste) autoroute loopt langs de Adriatische kust. U heeft dan niet alleen prachtige vergezichten, maar komt ook door historische stadjes met schilderachtige centra. En natuurlijk kunt u oversteken naar een van de honderden eilandjes voor de kust.

Meer informatie over de bezienswaardigheden van Kroatië op de website van het Kroatisch Verkeersbureau.