Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Italië

Autoverhuur Italië

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Italië hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Italië. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Italië informatie

Auto huren Italië
Auto huren Italië

Wet- en Regelgeving

In Italië rijdt men rechts. In de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur, op ‘stadssnelwegen’ mag u 70 km/u rijden waar dat is aangegeven. Op doorgaande wegen buiten de bebouwde kom mag u 90 km/u rijden, maar op wegen met twee rijbanen ligt die limiet hoger: 110 km/u. Op autosnelwegen geldt een snelheidslimiet van 130 km/u. Er zijn enkele snelwegen waar u 150 km/u mag rijden, dat staat dan aangegeven. Overigens geldt bij slecht weer voor alle snelwegen een maximum van 110 km/u.

Voor de ‘Autostrade’ moet u tol betalen. Hoe dit in z’n werk gaat en hoeveel u moet betalen kunt u zien op de website Autostrade per l'Italia. Op deze site kunt u verder onder meer het weer in Italië raadplegen. Actuele verkeersinformatie vindt u op de site Infoviabilita.

Gereserveerde rijstroken (voor bijv. bussen, taxi's, fietsers) zijn van andere rijstroken gescheiden door twee evenwijdige lijnen, een witte en een gele. Die lijnen mag u niet overschrijden. Verder is het verboden een stilstaande tram bij het in- en uitstappen van passagiers rechts in te halen als er geen vluchtheuvel is.

Als een weg te smal is om twee auto’s te laten passeren, heeft het zwaarste voertuig voorrang. Bij wagens van dezelfde categorie moet de auto die het dichtst bij een uitwijkplaats is achteruit rijden. Op wegen met een steile helling moet het dalende voertuig achteruit rijden, tenzij de bestuurder van de andere auto dichter bij een uitwijkplaats is.

Het dragen van autogordels – zowel voor- als achterin – is verplicht. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten geplaatst worden in een speciaal kinderzitje, behalve als ze langer zijn dan 1,50m. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen zonder extra bescherming achterin zitten, maar moeten dan wel vergezeld worden van iemand van 16 jaar of ouder. Buiten de bebouwde kom moet u altijd dimlicht voeren, ook overdag. De bestuurder mag alleen hands-free mobiel telefoneren en hooguit 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben.

U kunt gratis parkeren bij een witte streep. Een blauwe streep betekent dat u beperkt mag parkeren (meestal max. 1 uur), met een parkeerschijf. Een gele streep duidt gereserveerde parkeerplaatsen aan. Verder hebben sommige steden groene zones waar parkeren verboden is op werkdagen tussen 08.00 en 09.30 en van 14.30 tot 16.00.

Als u bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom de auto verlaat, bent u verplicht een reflecterend veiligheidsvest te dragen. Deze verplichting geldt zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. Deze veiligheidsvesten moeten geel, oranje of rood zijn en moet u dus altijd bij u hebben. Overigens mag reparatie van een auto nooit plaatsvinden langs de snelweg; de auto wordt in geval van pech weggesleept.

Tips autohuur Italië

Italië is een prachtig land om per auto te verkennen, maar hou wel enkele voorzorgsmaatregelen in acht. Laat nooit waardevolle spullen achter in uw auto, zelfs niet voor korte tijd. Wees ook beducht voor hulp die u wordt aangeboden bij bijvoorbeeld een lekke band. Het komt voor dat de band opzettelijk is lek gestoken door de mensen die u ‘hulp’ aanbieden.

Meer informatie over landstreken in Italië, activiteiten en bezienswaardigheden vindt u op de website van het Italiaans Toeristenbureau.