Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur IJsland

Autoverhuur IJsland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in IJsland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in IJsland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in IJsland

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in IJsland:

IJsland informatie

Auto huren IJsland
Auto huren IJsland

Wet- en Regelgeving

In IJsland rijdt men rechts. In de bebouwde kom geldt over het algemeen een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom mag u op gravelwegen 80 km/u rijden en op asfaltwegen 90 km/u. Let er wel op dat op veel gravelwegen in het binnenland u beter wat langzamer kunt rijden: de wegen zijn smal en bochtig en het gravel ligt vaak los, vooral langs de berm. Bruggen in het binnenland zijn vaak ook smal: er kunnen meestal niet twee auto’s tegelijk overheen. Rijden buiten wegen of aangegeven sporen is verboden.

Auto’s in IJsland moeten altijd – dag en nacht – met dimlicht rijden. Verder moet iedere inzittende – voor en achter – een autogordel dragen. Kinderen onder 12 jaar, korter dan 140 centimeter of lichter dan 40 kilo moeten op de achterbank, of in een speciaal kinderzitje op de passagiersstoel.

De bestuurder mag alleen hands-free mobiel telefoneren.

De bestuurder van een auto mag geen druppel alcohol hebben gedronken en de politie controleert streng. Bij geconstateerd acoholgebruik worden hoge boetes opgelegd en wordt uw rijbewijs in beslag genomen. Bij politiecontroles moet u de volgende documenten kunnen overleggen: rijbewijs, paspoort, verzekeringsbewijs en registratie van de auto.

Alleen mensen van 20 jaar of ouder kunnen een auto huren in IJsland, voor four-wheel-drives geldt een minimumleeftijd van 25 jaar.

U kunt een brochure downloaden van de Icelandic Traffic Council, waarin nog meer informatie staat over rijden in IJsland, de wet- en regelgeving, en de betekenis van borden langs de weg. U kunt ook online een video bekijken over autorijden in IJsland.

Tips Autoverhuur in IJsland

De rondweg op het eiland (ruim 1300 kilometer lang) is het hele jaar door berijdbaar, maar dat geldt niet voor de bergwegen in het binnenland. Die zijn tot eind juni gesloten, of soms zelfs langer. Als deze wegen open zijn, kunt u ze alleen berijden met een four-wheel-drive. Het ruige binnenland is schitterend, met woeste bergen, geisers, fonteinen en watervallen.

Vlak bij de hoofdstad Reykjavik ligt een warmwatermeer, de Blue Lagoon en iets verder naar het oosten het Thingvellir Nationaal Park met het geisergebied, waar de Strokkur geregeld hete stoom de lucht in spuit. Aan de zuidkust – vlak langs de rondweg – ligt de hoogste berg van IJsland, de vulkaan Hvannadalshnúkur, onderdeel van een uitgestrekt en indrukwekkend gletsjergebied.

De wegcondities in IJsland kunnen erg snel veranderen, vooral in de wintermaanden. Op de website van de Icelandic Road Administration worden de condities op wegen in het hele land voortdurend up-to-date gehouden (ververst iedere 1 à 2 uur).

Meer informatie over activiteiten en bezienswaardigheden vindt u op de (Nederlandstalige) website van het IJslands Bureau voor Toerisme.