Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Ierland

Autoverhuur Ierland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Ierland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Ierland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Ierland

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Ierland:

Ierland informatie

Auto huren Ierland
Auto huren Ierland

Wet- en Regelgeving

In Ierland rijdt men links. Het land is in 2005 overgegaan op het metrische systeem; afstanden en snelheidslimieten staan dus aangegeven in kilometers (let op: dit geldt niet voor het Britse Noord-Ierland, waar miles worden gebruikt). Overigens rijden er in Ierland nog veel auto’s rond met snelheidsmeters die miles aangeven. Ook op wegwijzers kunt u nog afstanden in miles aantreffen, vooral in afgelegen gebieden. En als u aan een Ier vraagt hoe ver een bepaalde bestemming is, zal hij dat waarschijnlijk ook aangeven in miles.

Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 80 km/u. Op een ‘National Road’ (autoweg) geldt een snelheidslimiet van 100 km/u en op de snelwegen 120 km/u.

Het rechtdoor gaande verkeer op de belangrijkste weg (‘Major Road’) heeft voorrang. Op kruisingen van gelijkwaardige wegen heeft verkeer van rechts voorrang. Als twee voertuigen die uit tegenovergestelde richtingen komen op een kruising beide naar rechts willen afslaan, moeten die elkaar achterlangs passeren. Dit omdat dan beide bestuurders zicht houden op tegemoetkomend verkeer. Als er niet genoeg ruimte is, mag u elkaar voorlangs passeren. Op kruisingen die zijn beschilderd met een geel ruitpatroon mag u nooit stoppen. Verkeer op een rotonde heeft voorrang.

Alle inzittenden moeten een veiligheidsgordel dragen, ook achterin de auto. Kinderen mogen alleen op de passagiersstoel als ze ouder zijn dan 12 jaar.

Bestuurders mogen uitsluitend hands-free telefoneren. Verder mag de bestuurder niet meer dan 0,8 promille alcohol in zijn bloed hebben. Let op: waarschijnlijk wordt eind 2009 of begin 2010 een lagere alcohollimiet ingevoerd van 0,5 promille.

Op enkele wegen in Ierland wordt tol geheven. Dat geldt voor een deel van de ringweg M50 rond Dublin en de East Link Bridge, en ook voor de nieuwe snelweg M1 tussen Dublin en Belfast in Noord-Ierland. Meer informatie over de aanleg van nieuwe snelwegen en tolheffingen vindt u op de website van de National Roads Authority.

Als langs de trottoirband een dubbele gele streep is getrokken, mag u daar niet parkeren. Een enkele gele streep betekent dat u er alleen op bepaalde tijden mag parkeren, wat staat aangegeven op borden. Binnen de bebouwde kom kunt u in sommige straten voor beperkte tijd parkeren met een parkeerschijf (‘Disc Parking’), te koop bij kiosken en tankstations. De politie controleert streng op fout parkeren, vooral in Dublin.

Meer informatie over de Ierse verkeersregels vindt u op de website Rules of the Road, waar u ook een brochure kunt downloaden.

Tips autoverhuur Ierland

Ierland biedt vele mooie gebieden om met de auto te verkennen, maar vooral de graafschappen Cork en Kerry in het zuidwesten van het land zijn populair. Een van de bekendste routes daar is de zogeheten Ring of Kerry. Die volgt de ruige kust van het schiereiland Iveragh. Onderweg komt u niet alleen langs fraaie uitkijkpunten, maar ook langs kastelen en forten en door natuurgebieden.

Tourbussen volgen de 170 kilometer lange route tegen de klok in. Om vertragingen te vermijden kunt u als autorijder de route het beste met de klok mee volgen.