Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Hongarije

Autoverhuur Hongarije

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Hongarije hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Hongarije. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Hongarije

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Hongarije:

Hongarije informatie

Auto huren Hongarije
Auto huren Hongarije

Wet- en Regelgeving

In Hongarije rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 80 km/u, op autowegen 100 km/u en op autosnelwegen (met gescheiden rijbanen) 120 km/u.

Buiten de bebouwde kom dient u dag en nacht dimlicht te voeren. In veel steden en dorpen is het gebruik van de claxon verboden, behalve bij gevaar. In iedere auto moeten een verbandtrommel, een gevarendriehoek en een complete set reservelampjes aanwezig zijn. Van oktober tot mei moet u bovendien sneeuwkettingen in de auto hebben.

Voor enkele autosnelwegen in Hongarije moet u tol betalen. U kunt daarvoor bij de grens, bij de opritten van deze snelwegen, of online een ticket kopen dat geldig is voor 4 dagen, 10 dagen of een maand. Op de website Hungarian Motorways kunt u zien waar tol moet worden betaald en hoeveel. Op die site staat ook actuele verkeersinformatie.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen onder 12 jaar of korter dan 1,50m mogen niet op de passagiersstoel. Bovendien moeten ze in een aan hun lengte en gewicht aangepaste veiligheidsvoorziening zitten (kinderzitje of kussen).

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren. Rijden onder invloed is volstrekt verboden, het toegestane alcoholpromillage is 0,0! U mag dus geen druppel alcohol hebben gedronken. Bij 0,8 promille of meer worden uw rijbewijs en paspoort in beslag genomen.

Trams hebben voorrang op al het overige verkeer. Bussen die een halteplaats verlaten moet u ook voorrang verlenen. Als er direct na een spoorwegovergang een kruisende weg is, heeft het verkeer dat van de overgang komt voorrang.

Als u betrokken raakt bij een ongeluk bent u verplicht de politie in te lichten, ook als er alleen lichte, materiële schade is. Doet u dit niet, dan kunt u bij het verlaten van het land worden aangehouden.

Een parkeerplaats vinden in de hoofdstad Boedapest is extreem moeilijk. Er zijn wel enkele parkeergarages, maar bij lange na niet voldoende. Bij toeristische attracties in het land zijn vaak parkeerterreinen die u gratis kunt gebruiken.

Tips autohuur Hongarije

Een van de mooiste regio’s in Hongarije is het wijngebied Eger-Tokaj in het noorden van het land. De tocht naar dit gebied kunt u starten in het schilderachtige dorpje Hollókö met oude huizen en boerderijen. Dit dorpje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens rijdt u naar Eger, dat bekend is om het indrukwekkende kasteel en de productie van Egri Bikavér (Stierenbloedwijn). Als u daarna naar het wijnstadje Tokaj rijdt, komt u door een prachtig nationaal park.

Meer informatie over de diverse regio’s en bezienswaardigheden van Hongarije vindt u in de brochures van het Hongaars Verkeersbureau.