Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Groot-Brittannië

Autoverhuur Groot-Brittannië

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Groot-Brittannië hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Groot-Brittannië. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Groot-Brittannië informatie

Auto huren Groot-Brittannië
Auto huren Groot-Brittannië

Wet- en Regelgeving

In Groot-Brittannië rijdt men links. Er is geen algemene voorrangsregeling, wel is op veel kruisingen de voorrang met borden aangegeven. Verder heeft het verkeer op de belangrijkste weg (‘Major Road Ahead’) voorrang. Dat staat aangegeven met een witte streep over de breedte van de weg, dan moet u stoppen en voorrang verlenen. Ook het verkeer op rotondes en rechtdoor gaand verkeer bij T-splitsingen heeft voorrang.

Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 30 mijl per uur (48 km/u) rijden, buiten de bebouwde kom 60 mph (96 km/u) en op autowegen en snelwegen 70 mph (112 km/u). Op de snelwegen betaalt u geen tol, met uitzondering van enkele bruggen en tunnels, en een deel van de M6 bij Birmingham. Verder moet u voor rijden in het centrum van Londen een zogeheten ‘Congestion Charge’ betalen.

Alle inzittenden moeten een veiligheidsgordel dragen, ook achterin de auto. Kinderen mogen alleen op de passagiersstoel als ze ouder zijn dan 14 jaar en langer dan 1,50m. Kinderen jonger dan 12 of korter dan 1.35m moeten aan hun lengte en gewicht aangepaste veiligheidsvoorzieningen dragen.

Bestuurders mogen uitsluitend hands-free telefoneren. Verder mag de bestuurder niet meer dan 0,8 promille alcohol in zijn bloed hebben.

Als langs de trottoirband een dubbele gele streep is getrokken, mag u daar niet parkeren. Een enkele gele streep betekent dat u er overdag niet mag parkeren. Op borden staat aangegeven wanneer parkeren wel is toegestaan. Bij een dubbele rode streep mag u ook niet even stoppen om een passagier te laten in- of uitstappen. Voor een school ziet u langs het trottoir vaak een gele zigzagstreep. Ook daar mag u niet stoppen of parkeren. Wilt u in het centrum van Londen rijden, hou er dan rekening mee dat de parkeertarieven daar hoog zijn.

Soms brandt bij een verkeerslicht een groene pijl. Dat betekent dat u in die richting mag afslaan, ook als het hoofdverkeerslicht op rood staat.

De Britse politie zal u in de regel slechts stoppen als u een zware verkeersovertreding heeft begaan. Wel zijn er in Groot-Brittannië veel camera’s die uw snelheid controleren.

De Britse verkeersborden en andere verkeersaanwijzingen kunt u downloaden van internet. En als u alle Britse verkeersregels wilt bestuderen, ook de complete Highway Code staat op internet.

Tips autohuur Groot-Brittannië

Er zijn veel mooie gebieden om met de auto doorheen te trekken in Groot-Brittannië. Van de ruige Schotse Hooglanden, tot het waterrijke Lake District, de heuvels van Devon en niet te vergeten de vele kastelen en pittoreske ‘cottages’ in het land.
Op de website Visit Britain staan autoroutes beschreven in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland.

Door het mooie landschap in het grensgebied van Engeland en Wales loopt de Hidden Highway route. U komt langs kastelen, meertjes en middeleeuwse stadjes.