Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Griekenland

Autoverhuur Griekenland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Griekenland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Griekenland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Griekenland informatie

Auto huren Griekenland
Auto huren Griekenland

Wet- en Regelgeving

In Griekenland rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom heeft verkeer van rechts voorrang, overal elders geldt dat verkeer op de hoofdweg voorrang heeft. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/u, buiten de bebouwde kom mag u 90 km/u rijden en op snelwegen 120 km/u, tenzij anders aangegeven. Houdt u aan de maximumsnelheden op borden, zelfs als het voor u niet duidelijk is waarom er een lagere snelheid geldt. Vaak zijn dit weggedeelten waar de politie controles houdt. Op enkele snelwegen wordt tol geheven; tolwegen worden aangeduid met ‘Ethniki Odos’.

Veel wegen in Griekenland hebben drie rijbanen; de middelste baan is bedoeld om in te halen, in beide richtingen. Let zeer goed op bij het inhalen op dergelijke wegen. Zelfs als de weg niet zo breed is, verwachten snelle bestuurders dat langzamere auto’s voor hen opzij zullen gaan (op de vluchtstrook!). Doe dit alleen als u een goed overzicht hebt, want soms houdt een vluchtstrook ineens op.

Op de site Athens Info Guide vindt u de afstand van Athene naar vele plaatsen in Griekenland. Ook kunt u er een plaatsnaam invoeren, en vervolgens krijgt u een beknopte routebeschrijving, incl. de afstand en de geschatte tijd die de rit zal duren.

Verkeersborden langs de grotere wegen zijn zowel in Grieks als Engels, langs kleinere en meer afgelegen wegen staan soms alleen aanduidingen in Grieks. Vaak staat ook alleen de eerstvolgende plaats aangeduid en niet de eindbestemming. Zorg dus dat u een goede wegenkaart hebt en weet welke volgende plaats er op uw route ligt.

Om de luchtvervuiling in Athene tegen te gaan, gelden in de Griekse hoofdstad beperkingen: auto’s met nummerborden eindigend op een even nummer mogen er op even dagen van de maand rijden, op oneven dagen mogen auto’s met een oneven eindnummer de stad in. Deze regel geldt overigens niet voor huurauto’s.

Veiligheidsgordels zijn verplicht voor bestuurder en passagiers op de voorbank. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet voorin.

De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren. De alcohollimiet is 0,5 promille.

Hoewel dit niet altijd duidelijk staat aangegeven en Grieken zich nauwelijks aan de regel storen, mag u officieel niet parkeren binnen 3 meter van een brandkraan, binnen 5 meter van een kruising en binnen 15 meter van een bushalte. Als u ’s nachts parkeert in een slecht verlichte straat, moet u de parkeerlichten inschakelen.

In de bergen kunnen wegen zeer smal zijn en onverwachts overgaan in onverharde weggetjes. Hou ook rekening met onoverzichtelijke haarspeldbochten. Het is niet ongebruikelijk dat vlak na een onoverzichtelijk punt een auto geparkeerd staat.

Tips Autohuur Griekenland

Met de auto door Griekenland reizen is een van de beste manieren om de overblijfselen van de oude Griekse beschaving te bewonderen. Vanuit Athene kunt u een mooie rondrit maken door de Peloponnesos, waarbij u onder meer de oude steden Korinthe en Messina kunt bezoeken. De hoofdweg loopt voor een groot deel vlak langs de ruige kust en u geniet dus ook van prachtige vergezichten. Onderweg kunt u uitrusten en wat eten of drinken in sfeervolle dorpjes.

Van de website van het Ministerie van Toerisme kunt u diverse brochures downloaden, waaronder folders over attracties en bezienswaardigheden, maar ook kaarten.