Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Frankrijk

Autoverhuur Frankrijk

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Frankrijk hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Frankrijk. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Frankrijk

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Frankrijk:

Corsica

Andere steden


Frankrijk informatie

Auto huren Frankrijk
Auto huren Frankrijk

Wet- en Regelgeving

In Frankrijk rijdt men rechts. Op gelijkwaardige kruisingen in de bebouwde kom heeft verkeer van rechts voorrang. Buiten de bebouwde kom staan voorrangswegen aangegeven. In Frankrijk zijn de voorrangsregels bij rotondes niet uniform. Bij rotondes die zijn voorzien van een driehoekig bord met een rode rand met daarop pijlen die de rijrichting op de rotonde aangeven, heeft het verkeer op de rotonde voorrang. Als zo’n bord er niet staat heeft verkeer van rechts voorrang. Een overzicht van de Franse verkeersborden kunt u hier downloaden.

De maximumsnelheden zijn als volgt: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bouwde kom 90 km/u. Op wegen met gescheiden rijbanen en vier of meer rijstroken mag u maximaal 110 km/u (100 bij regen) rijden, en op snelwegen 130 km/u (110 bij regen).

Kinderen tot 10 jaar moeten altijd in een speciaal 'kinderbeveiligingsmiddel' (kinderzitje of kussen) zitten, aangepast aan hun lengte en gewicht.

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren. Let er verder op dat het gebruik van een mobiele telefoon in tankstations is verboden. Verder mag de bestuurder hooguit 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben.

Voor vrijwel alle Franse ‘autoroutes’ moet u tol (péage) betalen. Dat kan zowel contant als met een creditcard. Voor creditcard betalingen moet u bij het tolportaal de rijstrook kiezen met daarboven de letters CB (cartes bancaires). Uitgebreide informatie over de tolwegen en –tarieven vindt u op de website Autoroutes. Op de website Bison Futé kunt u real-time zien hoe druk het is op de autosnelwegen in Frankrijk.

Een gele onderbroken streep langs de stoep betekent dat u daar wel even mag stilstaan, maar niet parkeren; een gele doorlopende streep betekent zowel stilstaan als parkeren niet is toegestaan. Bij een blauwe streep mag u voor een beperkte tijd parkeren.

In sommige steden mag u een auto niet langer dan 7 dagen op dezelfde plaats laten staan. Soms is die regeling nog strenger, zo mag u in Parijs niet langer dan 2x24 uur uw auto op dezelfde plek laten staan.

Op bergwegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Bij onvoldoende ruimte om elkaar te passeren moet de dalende auto terugrijden, tenzij de stijgende auto dicht bij een uitwijkplaats is. Verder hebben zware voertuigen als bussen en vrachtwagens voorrang op lichtere voertuigen.

Op sommige bergpassen zijn sneeuwkettingen verplicht. Dat wordt aangegeven met een rond blauw bord met de afbeelding van een autoband met sneeuwketting.

Tips autohuur Frankrijk

Frankrijk heeft vele mooie streken en zodra u met de auto afwijkt van de snelweg komt u vaak in pittoreske stadjes en dorpjes en ziet u adembenemende landschappen. Op de website Frankrijk Vakantieland vindt u beschrijvingen van maar liefst 16 autoroutes in verschillende delen van Frankrijk. Tochten door glooiende landschappen, door de bergen, naar historische stadjes, en langs de woeste kust van Bretagne. En als u eens de benen wilt strekken: op dezelfde site staan ook wandel- en fietsroutes uitgebreid beschreven.

De mooiste kastelen en andere nationale monumenten in Frankrijk vindt u op de site Monuments Nationaux.