Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Finland

Autoverhuur Finland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Finland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Finland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Finland informatie

Auto huren Finland
Auto huren Finland

Wet- en Regelgeving

In Finland rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 30-40 km/u, buiten de bebouwde kom 80-100 km/u en op autosnelwegen 120 km/u. Buiten de bebouwde kom moet u ook overdag verlichting voeren (hieraan wordt u meestal herinnerd door borden langs de weg).

Vooral in het noorden van Finland moet u bedacht zijn op rendieren en elanden die plotseling de weg kunnen oversteken. Deze dieren zijn vooral actief als de schemering invalt. Ongevallen met dieren moeten altijd bij de politie gemeld worden.

De winters in Finland kunnen zeer streng zijn, vooral in de meer noordelijke gebieden. Van december tot eind februari zijn speciale winterbanden verplicht.

Het is soms onduidelijk of u op een kruising voorrang heeft, omdat alleen voor bestuurders die voorrang moeten verlenen dit aangegeven staat (met haaientanden op de weg en een driehoekig geel bord met rode rand).

De bestuurder mag alleen hands-free telefoneren en niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben. Er wordt streng gecontroleerd op alcoholgebruik.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen onder drie jaar moeten in een kinderzitje, en kinderen korter dan 135 cm moeten in een aan hun lengte en gewicht aangepast zitkussen.

Bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom mag u alleen de auto verlaten als u een veiligheidsvest met reflecterende strepen draagt.

Als een (school)bus bij het naderen van de halte zijn waarschuwingslichten aanzet, mag u de bus niet passeren. Pas als de bus helemaal stilstaat mag u er stapvoets voorbij.

Let op: tankstations waar u alleen via geldautomaten kunt betalen, accepteren geen buitenlandse creditcards.

Van de website van de Finnish Road Administration kunt u een brochure downloaden met onder meer de Finse verkeersborden. Het Ministerie van Transport heeft een brochure gepubliceerd onder de titel Driving in Finland.

Tips Autohuur Finland

Een populaire autoroute loopt van Helsinki, via oostelijk Finland naar Rovaniemi op de Poolcirkel. Onderweg ziet u onder meer het fort van Lappeenranta, het Olavinlinna kasteel en het schilderachtige dorpje Bomba. U rijdt door uitgestrekte wouden en natuurgebieden, o.m. het Oulanka Nationaal Park bij Kuusamo.

Ook leuk is de Koningsweg langs de zuidkust van Finland. Dit is een deel van een eeuwenoude route die helemaal van Bergen in Noorwegen naar Sint-Petersburg in Rusland loopt.

Van de website van het Finse Bureau voor Toerisme kunt u verscheidene brochures downloaden over de attracties van het land. Ook is er een brochure met algemene tips en een kaart van Finland.