Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Duitsland

Autoverhuur Duitsland

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Duitsland hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Duitsland. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Duitsland

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Duitsland:

Duitsland informatie

Auto huren Duitsland
Auto huren Duitsland

Wet- en Regelgeving

In Duitsland rijdt men rechts. In de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom mag u 100 km/u rijden. Op autosnelwegen geldt in het algemeen geen maximumsnelheid, maar u zult wel blauwe borden zien met de aanbevolen limiet van 130 km/u. Waar wel een maximumsnelheid staat aangegeven, dient u zich daaraan te houden!

Bij een knipperend groen verkeerslicht moet u stoppen. Een knipperend geel licht samen met het rode licht, betekent dat het groene licht zal verschijnen.

Kinderen kleiner dan 1,50m moeten geplaatst worden in een speciaal kinderzitje of op een verhogingskussen. Als dat niet in de auto aanwezig is, mogen kinderen jonger dan 3 jaar niet meereizen. Kinderen van 3 jaar en ouder mogen in dat geval achterin zitten met de veiligheidsgordel om.

De bestuurder mag alleen hands-free mobiel telefoneren en niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben. Bestuurders jonger dan 21 jaar en mensen die nog geen twee jaar hun rijbewijs hebben, mogen zelfs geen druppel alcohol hebben gedronken.

In enkele Duitse steden mag u alleen in de zogeheten ‘Umweltzone’ (het stadscentrum) rijden met een speciale milieusticker. Die kosten 5 tot 20 euro, afhankelijk van het type auto. Meer informatie en een overzicht van huidige en toekomstige Umweltzones op de website van de TÜV.

Parkeren is verboden bij zigzaglijnen op de rijbaan. In smalle straten mag u niet parkeren tegenover een inrit. Verder is parkeren verboden in beschermde natuurgebieden; dit wordt aangegeven door een omgekeerde driehoek met een groene rand en het symbool van een vliegende arend.

Trams hebben in Duitsland geen absolute voorrang. In eenrichtingsstraten mag u een tram zowel rechts als links inhalen. Bussen die hun halteplaats naderen mag u niet inhalen, pas als de bus volledig stilstaat mag u er stapvoets voorbij. Bij het wegrijden van de halte hebben (school)bussen voorrang.

Als u pech krijgt op de autosnelweg mag uw wagen daar niet worden gerepareerd. De auto wordt dus weggesleept.

Er is veel onduidelijkheid over het gebruik van winterbanden in Duitsland. De wet schrijft alleen voor dat de wagen ‘voldoende aangepast’ moet zijn aan de weersomstandigheden. Om problemen te voorkomen, kunt u in de winter het beste altijd met winterbanden rijden.

De website van de Duitse automobielclub ADAC geeft uitgebreide actuele verkeersinformatie, verkeersprognoses, parkeermogelijkheden en nog veel meer.

Tips autohuur Duitsland

Er zijn verscheidene uitgestippelde autoroutes in Duitsland, vaak naar een thema (kastelen, sprookjes, industrieel erfgoed en dergelijke). Een van de leukste, en zonder twijfel de langste route loopt van het eiland Rügen in het noorden naar de Bodensee helemaal in het zuiden. Deze zogeheten Duitse Lanenroute loopt voornamelijk over kleinere wegen met – zoals de naam al aangeeft – veel groen. Links en rechts van de route zijn diverse bezienswaardigheden.

Op de website van het Duits Verkeersbureau vindt u uitgebreide informatie over bezienswaardigheden en attracties in de verschillende landstreken en steden.