Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Denemarken

Autoverhuur Denemarken

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Denemarken hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Denemarken. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Denemarken

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Denemarken:

Denemarken informatie

Auto huren Denemarken
Auto huren Denemarken

Wet- en Regelgeving

In Denemarken rijdt men rechts. In de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom mag u 80 km/u rijden en de snelheidslimiet op snelwegen is 130 km/u. Alleen rond Kopenhagen en bij andere belangrijke verkeersknooppunten is de limiet op snelwegen 110 km/u. Op deze kaart kunt u zien waar welke snelheidsbeperking geldt.

Er zijn geen tolwegen in Denemarken, wel twee tolbruggen: de brug over de Oresund (naar Zweden) en de brug over de Storebaelt (tussen Funen en Sjaelland).

Het Deense Verkeersdirectoraat publiceert ieder jaar een brochure ‘Motorvej’ met kaarten van de snelwegen in het land, en informatie over hotels, motels en benzinestations. Ook vindt u in deze brochure kaarten van de grotere Deense steden. De folder is gratis verkrijgbaar bij grensovergangen en benzinestations.

Iedere inzittende van 3 jaar of ouder moet een veiligheidsgordel dragen. Jongere kinderen moeten in een speciaal kinderzitje, en kinderen van 3-6 mogen in plaats van de gordel te dragen ook in een speciaal zitje. Alleen kinderen ouder dan 12 jaar en langer dan 1,35m mogen voorin zitten.

Auto’s in Denemarken moeten overdag dimlicht voeren. De bestuurder mag niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben en mag uitsluitend handsfree telefoneren.

De bewegwijzering langs de Deense snelwegen is logisch opgebouwd. Groene borden geven bestemmingen aan als u de snelweg blijft volgen, blauwe borden geven afslagen aan; alle afslagen hebben bovendien een nummer. Meer informatie over de bewegwijzering op de website Trafikken.

In veel steden kunt u alleen parkeren met een parkeerschijf. Die is verkrijgbaar bij benzinestations, banken en postkantoren. Hou verder rekening met het grote aantal fietsers in Denemarken. Als u wilt afslaan en de fietser wil rechtdoor, heeft de fietser meestal voorrang.

Bussen die willen vertrekken van een halte (en dat altijd aangeven met de richtingaanwijzer) moet u voorrang geven.

Tips autohuur Denemarken

In Denemarken ziet u vaak een bruin verkeersbord met een margriet erop. Dat is de zogeheten Margrietroute, een toeristische route van 3500 kilometer die langs meer dan 200 bezienswaardigheden voert. De Margrietroute gaat vaak over kleine wegen die u gemakkelijk over het hoofd kunt zien.

Denemarken is een fantastisch land voor autorijders. Het Deens Verkeersbureau heeft dan ook niet minder dan 12 autoroutes samengesteld: van routes in en rond Kopenhagen tot de Noordzeekust, het schilderachtige eiland Funen, natuurgebieden en stranden. Brochures waarin deze routes uitgebreid zijn beschreven kunt u downloaden.

Op de website Visit Denmark vindt u een schat aan informatie over attracties en bezienswaardigheden in Denemarken, alsook handige tips en meer informatie over autorijden in Denemarken.