Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Cyprus

Autoverhuur Cyprus

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Cyprus hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Cyprus. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Cyprus

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Cyprus:

Cyprus informatie

Auto huren Cyprus
Auto huren Cyprus

Wet- en Regelgeving

In Cyprus rijdt men rechts. Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden, tenzij anders aangegeven. Buiten de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 80 km/u en op snelwegen 100 km/u. Snelheidscontroles vinden vaak plaats in de buurt van grotere steden. Cyprus is bezig met het installeren van honderden camera’s langs de (snel)wegen.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen jonger dan 12 jaar of kleiner dan 1,50m moeten gebruik maken van een aan hun lengte en gewicht aangepast zitje of zitkussen.

De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren en niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben (dit toegelaten promillage is in 2008 verlaagd, was 0,9 promille).

Alle verkeersborden zijn tweetalig: Grieks en Engels (sommige borden hebben daarnaast een Turkse tekst). Langs grote wegen staan bestemmingen goed aangegeven, maar op sommige landweggetjes ontbreekt bewegwijzering geheel. Verder hebben wegen op Cyprus een classificatie van A (snelwegen) tot F (smalle landweggetjes). Op wegenkaarten staat de classificatie van een weg meestal aangegeven.

U mag niet parkeren langs een dubbele gele streep; een enkele gele streep betekent dat u er overdag niet mag parkeren, wel mag u daar even stoppen. In de grotere steden zijn veel parkeerterreinen waar u voor een bescheiden bedrag uw auto kunt parkeren. In de winkelstraten zijn meestal parkeermeters.

Als u betrokken raakt bij een verkeersongeval, bel dan altijd de politie (112), zelfs als overduidelijk is dat u geen schuld heeft. Bij pech of een ongeval moet u twee waarschuwingsdriehoeken op enige afstand van de auto plaatsen. Die moet u dus altijd aan boord hebben.

Mensen jonger dan 25 jaar die een auto willen huren in Cyprus, moeten minimaal drie jaar hun rijbewijs hebben.

Op de website Cyprus Driving vindt u uitgebreide informatie over de verkeersregels in Cyprus. Van de website van de Cyprus Automobile Association kunt u een brochure downloaden: ‘Think before you drive’.

Tips Autohuur Cyprus

Cyprus is geen groot eiland en heeft vele attracties die het beste per auto bereikbaar zijn. Allereerst zijn er natuurlijk de stranden met het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Het Akamas schiereiland (bij Pafos) nodigt uit tot mooie fiets- of wandeltochten. In de Troodosbergen vindt u oude Byzantijnse kloosters en kerkjes, maar ook uitgestrekte bossen en wijngaarden. Ten oosten van Larnaca kunt u het authentieke vissersdorpje Potamos bezoeken.

Op de website van het Cypriotische Bureau voor Toerisme vindt u uitgebreide informatie over de regio’s, attracties en bezienswaardigheden van Cyprus. U kunt er ook diverse landkaarten downloaden.