Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Canada

Autoverhuur Canada

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Canada hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Canada. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Canada informatie

Auto huren Canada
Auto huren Canada

Wet- en Regelgeving

In Canada rijdt men rechts en zijn afstanden aangeduid in kilometers. Binnen de bebouwde kom mag u 50 km/u rijden, tenzij anders aangegeven (vaak bij scholen en in woonwijken). Op doorgaande wegen binnen de bebouwde kom mag u sneller rijden, meestal 60 of 70 km/u. Buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 80 km/u en op snelwegen 100 of 120 km/u.

Alle inzittenden moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen van 12 jaar of jonger mogen alleen op de achterbank. De bestuurder mag uitsluitend hands-free telefoneren.

Volgens de federale wet mag een autobestuurder niet meer dan 0,8 promille alcohol in zijn bloed hebben. Maar 9 van de 13 Canadese provincies hebben een lagere limiet van 0,5 promille vastgesteld. Houdt u dus aan deze lagere limiet.

Bij niet erg drukke kruisingen zult u vaak geen verkeerslichten aantreffen, maar stopborden. Die staan bij alle kruisende straten. U moet er dus stoppen en de regel is dat u elke andere bestuurder die eerder stopte, voor laat gaan. Als twee auto’s tegelijkertijd bij zo’n kruising aankomen, heeft de bestuurder van rechts voorrang.

Verder mag u bij veel kruisingen met verkeerslichten rechtsaf slaan als voor u het licht op rood staat. Let wel op voetgangers! Op Montreal Island is rechtsaf door rood niet toegestaan.

In British Columbia treft u soms een knipperend groen verkeerslicht aan. Deze lichten worden bediend door voetgangers. Als die op een knop drukken om over te steken, springt het licht op rood.

In Ontario, Québec en Nova Scotia heeft een (snel) knipperend groen licht een andere betekenis: u kunt dan linksaf slaan, omdat het tegemoetkomende verkeer stilstaat voor rood licht.

In afgelegen gebieden moet u bedacht zijn op overstekend wild, met name herten en (Amerikaanse) elanden. Pas uw snelheid aan en hou uw aandacht bij de weg, zelfs als er geen ander verkeer is.

In de wintermaanden komen sneeuwstormen veel voor in heel Canada. Raadpleeg het weerbericht voordat u op reis gaat. Op de website van Transport Canada staan links naar actuele wegcondities in alle provincies.

Uitgebreide informatie over de verkeersregels vindt u op de website van het Canadese Ministerie van Transport.

Tips Autohuur Canada

Canada is vooral beroemd om de afwisselende en indrukwekkende natuur. Er zijn diverse autoroutes uitgestippeld in het land. Een daarvan is de Icefields Parkway Route, dwars door de ruige Rocky Mountains, van Lake Louise naar het stadje Jasper. Onderweg ziet u schitterende meren, watervallen en gletsjers.

In British Columbia is de 130 km lange Sunshine Coast Highway populair. U geniet er van prachtige uitzichten over de oceaan en u kunt op twee plaatsen een veerboot nemen naar de fjorden van de Canadese westkust.

De website van het Canadese Bureau voor Toerisme heeft uitgebreide informatie over diverse regio’s en de attracties en bezienswaardigheden.