Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Bulgarije

Autoverhuur Bulgarije

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Bulgarije hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Bulgarije. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in Bulgarije

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in Bulgarije:

Bulgarije informatie

Auto huren Bulgarije
Auto huren Bulgarije

Wet- en Regelgeving

In Bulgarije rijdt men rechts. In de bebouwde kom geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom mag u 90 km/u rijden en de snelheidslimiet op snelwegen is 120 km/u.

Wegen in het binnenland kunnen in slechte conditie zijn. Ook kunt u er onverwachte situaties tegenkomen, zoals vee of wild op de weg, langzame landbouwvoertuigen en (op de bergwegen) vallend gesteente. Op de hoofdwegen vanaf de grens met Griekenland en de grens met Turkije naar de hoofdstad Sofia komt veel (zwaar) vrachtverkeer voor. ’s Nachts door Bulgarije rijden is af te raden, vooral in de winter.

Elke auto moet een verkeersvignet hebben. Die zijn te koop bij grensposten, postkantoren en benzinestations en kosten € 5,00 voor een week, of € 12,00 voor een maand.

Het gele licht van verkeerslichten in Bulgarije knippert niet alleen vlak voordat het licht op rood springt, maar ook voordat het licht groen wordt. Auto’s in Bulgarije moeten altijd – dag en nacht – met dimlicht rijden. Alle inzittenden moeten een autogordel dragen, alleen voor zwangere vrouwen geldt die verplichting niet. Alleen kinderen ouder dan 12 jaar en langer dan 1,50m mogen voorin zitten.

Rijden onder invloed van alcohol is in Bulgarije strikt verboden. Verder mag de bestuurder alleen handsfree telefoneren. Hou er verder rekening mee dat claxonneren in de bebouwde kom verboden is van 22.00 – 06.00.

Als u gecontroleerd wordt door de politie, blijf in uw auto zitten, de agenten komen naar u toe. Tot voor kort hoefde u in Bulgarije pas bij het verlaten van het land een eventuele boete te betalen. Die regel is veranderd, u moet nu meteen een boete voldoen. U zult vaak auto’s tegenkomen die met hun lichten knipperen. Alhoewel verboden, is dit een waarschuwing voor een politiecontrole verderop.

Alleen mensen van 21 jaar of ouder kunnen een auto huren in Bulgarije.

De laatste jaren zijn veel wegen in Bulgarije opgeknapt. Op de kleinere wegen in het binnenland moet u wel oppassen voor gaten in het wegdek, en voor langzaam verkeer (landbouwvoertuigen en vee). Op de website van het Bulgaars Verkeersbureau vindt u een kaart met de hoofdwegen in Bulgarije en een afstandentabel.

De weg vinden in Bulgarije is makkelijker dan voorheen, want veel verkeersborden – vooral in de steden en langs de hoofdwegen – hebben nu niet alleen een Cyrillisch opschrift maar ook een vertaling in Latijns schrift. Schaf wel een recente wegenkaart aan; op oudere kaarten staan de nieuwste routes niet of niet goed aangegeven.

Tips autohuur Bulgarije

Bulgarije heeft een schat aan bezienswaardigheden: oude kloosters, kerken, en natuurschoon. Dit alles is gecombineerd in het natuurgebied Sborianovo in het noordoosten van het land. Daar ziet u niet alleen bijzondere planten en dieren, maar ook monumenten en archeologische vondsten omgeven door schitterende natuur.

Het bekendste monument van Bulgarije is zonder twijfel het Rilaklooster dat ten zuiden van Sofia op een hoogte van 1147 ligt. U bereikt dat klooster door de hoofdweg (E79) van Sofia naar het zuiden te volgen. In de plaats Rila staat de route naar het klooster duidelijk aangegeven.

In centraal-Bulgarije ligt de Rozenvallei, een romantische bestemming en ook de regio waar de befaamde Bulgaarse rozenolie gemaakt wordt.

Meer informatie over bezienswaardigheden in Bulgarije en praktische tips op de website van het Bulgaars Toeristenbureau.