Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur België

Autoverhuur België

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in België hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in België. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Steden in België

Via de Autoverhuur Site kunt u online een huurauto reserveren in onderstaande steden in België:

België informatie

Auto huren België
Auto huren België

Wet- en Regelgeving

In België rijdt men rechts. Op gelijkwaardige kruisingen heeft alle verkeer van rechts voorrang. Tot voor kort was het in België zo dat wie van rechts komt en stopt, zijn voorrang verliest. Die regel is in 2007 afgeschaft.
Als u bij een kruising een rode driehoek ziet met de afbeelding van een bromfietser betekent dit dat rechtsafslaand verkeer voorrang moet verlenen aan rechtdoor gaande (brom)fietsers. Een overzicht van alle Belgische verkeersborden vindt u op de website van het Verkeers Pedagogisch Instituut.
Let op bij zijstraten waarbij de stoep doorloopt. Ook het verkeer dat van rechts uit zo’n zijstraat komt heeft voorrang! Trams hebben altijd voorrang en bij rotondes gaat het verkeer op de rotonde voor.

Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 50 km/u rijden, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op snelwegen is de maximumsnelheid 120 km/u.

Alle inzittenden moeten een veiligheidsgordel dragen, ook op de achterbank. Kinderen mogen alleen op de passagiersstoel als ze ouder zijn dan 12 jaar en langer dan 1,50m.

In België is het niet toegestaan met een stilstaande auto de motor warm te draaien. Ook mag u geen radardetector in uw auto hebben. Verder mag de bestuurder alleen hands-free mobiel telefoneren en niet meer dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben.

Boetes moet u direct betalen. Als u dit niet doet, kan de politie uw auto voor 96 uur (4 dagen) in beslag nemen.

Als u bij pech of een ongeluk op de snelweg de auto verlaat, bent u verplicht een veiligheidsvest te dragen. Vreemd genoeg is het meevoeren in de auto van zo’n veiligheidsvest niet verplicht gesteld, maar het is verstandig om er toch een bij u te hebben. Het veiligheidsvest moet voorzien zijn van twee reflecterende, horizontale banden van minstens vijf centimeter breed.

Op bergwegen en andere hellende wegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Als dat nodig is moet het dalende voertuig stoppen en terugrijden, tenzij de stijgende auto vlak bij een uitwijkplaats is. Zware voertuigen als bussen en vrachtwagens hebben in de praktijk voorrang op lichtere voertuigen.

U mag in België niet parkeren voor openbare gebouwen. Ook bij een witte of gele streep langs de stoeprand is het verboden te parkeren. Verder kennen Belgische steden zogeheten blauwe zones waar u mag parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Meer informatie over de Belgische verkeersregels vindt u in de brochure “Op de weg in België”.

Tips autohuur België

Voor veel mensen zijn de Ardennen het aantrekkelijkste gebied van België. Op de website van de provincie Luik kunt u brochures downloaden met diverse routes: de kastelen langs de Maas, een route langs bierbrouwerijen, en een folder met andere uitgestippelde routes langs de mooiste plekken.

Op de website van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen staat een uitgebreide beschrijving van de Vlaamse Ardennenroute. De route bestaat uit twee lussen die beide beginnen in het centrum van Oudenaarde. De omgeving van Oudenaarde is beschermd landschap met glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en kronkelende kasseienweggetjes. De streek heeft overigens niets te maken met de Ardennen in het oosten van België.