Gratis telefoonnummer:
0800-0223739
Autoverhuur Australië

Autoverhuur Australië

Home

Als specialist op het gebied van autoverhuur in Australië hebben wij contracten met één of meerdere verhuurders in Australië. Omdat wij de tarieven onderling vergelijken en groot inkopen, profiteert u daarmee van onze scherpe tarieven en tegelijkertijd van een goede service.

Waar wilt u een auto huren?

Inleveren op een andere locatie?

Waar wilt u de huurauto inleveren?

Ophaaldatum
om
Inleverdatum
om
Zoeken

Australië informatie

Auto huren Australië
Auto huren Australië

Wet- en Regelgeving

In Australië rijdt men links. Op gelijkwaardige kruisingen heeft verkeer van rechts voorrang. Bij een T-kruising heeft het rechtdoor gaande verkeer voorrang. De verkeersregels kunnen van staat tot staat enigszins verschillen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de maximumsnelheden. Binnen de bebouwde kom is meestal 50 kilometer per uur (soms 60 km/u) toegestaan, behalve in de buurt van scholen waar 40 km/u mag worden gereden (in South Australia 25 km/u). Buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid 100 of 110 km/u. Op de snelwegen in de staat Northern Territory mag u maximaal 130 km/u rijden. De Australische politie controleert streng op snelheidsovertredingen.

Op de North Ryde in Sydney, de Sydney Harbour Bridge en de Sydney Harbour Tunnel wordt tol geheven. Zorg dus dat u daarvoor voldoende kleingeld bij u hebt. Meer informatie over de snelwegen in en rond Sydney en de toltarieven vindt u op de website Sydney Motorways.

Op bepaalde onverharde wegen in het binnenland zijn alleen four-wheel-drives toegestaan. Dat is uiteraard niet voor niks, dus verken zulke wegen alleen als u over een dergelijke auto beschikt.

Alle inzittenden moeten een veiligheidsriem dragen. Kleine kinderen moeten in een speciaal kinderzitje met (Australisch!) keurmerk. Bestuurders mogen alleen hands-free telefoneren en niet meer dan 0,5 promille alcohol in hun bloed hebben.

Als u door het binnenland rijdt, let dan op zogeheten ‘road trains’. Deze enorme trucks zijn zo’n 50 meter lang en kunnen uiteraard niet zo snel stoppen als een gewone auto. Hou voldoende afstand en wees zeer voorzichtig met inhalen: u heeft een lange weg nodig om een road train voorbij te komen. Wees verder beducht voor kangoeroes die plotseling de weg op kunnen springen.

De enige stad in Australië waar trams rijden is Melbourne. Soms mag u op de trambaan rijden (onderbroken gele streep), soms niet (doorgetrokken gele streep). Een tram die bij een halte stilstaat mag u niet inhalen.

Van de website van de Traffic Authority of New South Wales kunt u een handige brochure downloaden over de Australische verkeersregels.

Tips autohuur Australië

Australië is een enorm groot land en de afstanden zijn er dus ook groot. Vermoeidheid is dan ook een van de grootste gevaren voor autobestuurders. Neem voldoende rustpauzes! En vergeet ook vooral niet genoeg brandstof te tanken. Het volgende tankstation kan honderden kilometers ver zijn.

Het Australische Bureau voor Toerisme heeft een gids samengesteld met 17 fraaie autoroutes, o.m. de Great Ocean Road, Savanna Way, Tasmanian Circle en de Pacific Coast Touring Route (deze laatste is 2700 km lang!). Deze brochure kunt u downloaden van internet: Touring Routes Australia.